Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia iTec Eco

  • Zmanjšajte vašo porabo energije za do 75 %
  • Inverter tehnologija
  • Deluje vse do zunanje temperature -25°C
  • Veliko tople sanitarne vode (245 – 261 litrov)
  • Fleksibilnost – pet vrst notranjih enot
  • Hladivo R32 – prijaznejše do okolja
  • Nadzor odtajanja na zahtevo
  • Nizka raven zvoka
  • Ena rešitev – ogrevanje, topla voda in hlajenje
  • Online – nadzirajte vašo toplotno črpalko od koder koli
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Učinkovita zmogljivost za vse letne čase

Z impresivnim koeficientom učinkovitosti (COP) 4,85 (iTec Eco 5 pri A7/W35 po standardu EN14511), Thermia iTec Eco zagotovi najvišje prihranke energije.

iTec Eco je stabilna in zanesljiva zračna toplotna črpalka z zmožnostjo delovanja pri temperaturah vse do -25°C.

Grelno število (COP) je merilo za učinkovitost toplotne črpalke in pove, koliko energije proizvede toplotna črpalka v primerjavi z energijo, ki jo porabi. Višja vrednost pomeni boljši sistem.

Inverterska tehnologija

Thermia iTec Eco je toplotna črpalka z zračnim virom in invertersko tehnologijo. Invertersko krmiljeni kompresor stalno prilagaja toplotno moč trenutni potrebi po toploti. Tako nikoli ne porabite več energije, kot je treba, kar dodatno zmanjša vaše račune za energijo.

Prilagodljivost

Toplotna črpalka Thermia iTec Eco je na voljo v štirih velikostih: 1,1–5 kW; 1,7–8 kW v enofazni (230 V) in 1,7–8 kW; 3,4–12 kW; 3,4–16 kW in v trifazni izvedbi (400 V).

Sestavljata jo dva dela: sama toplotna črpalka, ki je nameščena na prostem, in notranja enota. Izbirate lahko med petimi različicami notranje enote: Standard, Plus, Total, Total Compact in Total EQ, vsaka z različnimi lastnostmi. Enota se vedno uskladi z vašim sistemom za ogrevanje, kar zagotavlja, da vam nikoli ni treba plačati več, kot dejansko potrebujete.

Hitreje do več tople vode (z notranjo enoto iTec Compact, Total, Total EQ)

Grelnik tople vode je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode (TWS – Tap Water Stratification), kar pomeni, da se topla voda proizvaja hitreje in z višjo temperaturo kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker se vroča voda redči na temperaturo tople vode, je zato razpoložljiva količina tople vode bistveno višja.

iTec Eco ponuja tri različne načine priprave tople vode: Super-Eco, Eco in Comfort (vroča voda). Če imate skromne potrebe po vroči vodi, lahko prednostno določite najmanjšo možno porabo energije. Lahko pa se odločite za toplejšo komfortno temperaturo in odlično razpoložljivost tople vode. Kakorkoli že, vedno boste zadovoljili svoje potrebe na čim bolj okolju prijazen način.

V načinu Super-Eco lahko iTec Eco 5 proizvede do 261 litrov tople sanitarne vode pri 40°C.

Bodimo bolj okolju prijazni

V podjetju Thermia se zavzemamo za bolj zdrav življenjski slog in zmanjšujemo svoj okoljski odtis. Zato naše toplotne črpalke z zračnim virom vse pogosteje uporabljajo okolju prijaznejše hladivo R32.

Hladivo R32 predstavlja inovacijo v vseh pogledih. Je odličen medij za prenos toplote, ki vodi do večje energetske učinkovitosti in stroškovne učinkovitosti. R32 ima tudi nizek potencial za globalno segrevanje (GWP – global warming potential), zaradi česar je prijaznejši do okolja.

Hladno poleti

Toplotna črpalka zagotavlja toploto pozimi, poleti pa je mogoče ta postopek preprosto obrniti. Toplotna črpalka takrat zbere toploto iz hiše in jo (s postopkom kompresorskega hlajenja, enako kot v hladilniku) odstrani, kar zagotavlja hlajenje.

Toplotna črpalka iTec Eco lahko tako poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vašega doma.

Pametni krmilni sistem

Krmilnik koordinira in krmili sistem za ogrevanje. Toplotne črpalke Thermia delujejo popolnoma natančno in tako zagotavljajo najboljšo možno klimo vašega doma za najugodnejšo možno ceno. Naš krmilnik je zelo preprost za uporabo.

Krmilnik prikaže vizualizacijo ogrevalnih krivulj, ko pa jih enkrat nastavite, vam o tem ni več treba razmišljati. Temperaturo lahko zvišate ali znižate s preprostim pritiskom na gumb.

Tehnologija Optimum

Tehnologija Optimum stalno nadzoruje sistem in ustrezno prilagodi zmogljivost črpalke. Obtočne črpalke razreda A s krmiljenjem hitrosti zagotavljajo stalno prilagajanje vsakodnevnega delovanja skladno z zahtevami uporabnika in pogoji delovanja. To pomeni, da ste lahko prepričani, da bo vaša toplotna črpalka vedno delovala z najvišjo možno učinkovitostjo.

Nadzor odtajanja na zahtevo

Med zimskim delovanjem toplotna črpalka z zračnim virom črpa energijo iz hladnega zunanjega zraka in sprošča toploto v bivalni prostor. V določenih pogojih zunanjega zraka, ko črpalka deluje v načinu ogrevanja, lahko na zračno hlajenem izmenjevalniku toplote nastane zmrzal, kar zmanjša zmogljivost ogrevanja. Odtajanje toplotne črpalke z zračnim virom je bistvenega pomena za zagotovitev funkcionalnosti sistema. Vendar odtajanje vedno porabi energijo in se sme izvajati le takrat in toliko časa, kolikor je potrebno.

V običajnih sistemih tipičen cikel odtajanja temelji na funkciji časovnika. Nasprotno pa je odtajanje zunanje enote Thermia samodejno in nadzorovano glede na povpraševanje. Aktivira se le, kadar je to potrebno, in le toliko časa, kolikor je potrebno. To zmanjša porabo energije, ki je potrebna, da zunanji del sistema ostane brez ledu. Rezultat je izboljšana letna učinkovitost.

Nizka hrupnost

Akustično premišljena zasnova pomeni, da so toplotne črpalke iTec Eco med najtišjimi na trgu. V toplotnih črpalkah z zračnim virom nastane hrup zaradi delovanja kompresorja in ventilatorja. Da lahko iTec Eco deluje tiho, je mogoče hitrost ventilatorja in kompresorja omejiti na določeno vrednost običajne delovne hitrosti.

Zaradi izvrstnih vrednosti hrupnosti lahko zunanjo enoto postavite na najbolj priročno mesto brez skrbi, da bi s tem, na primer, motili sosede.

Ogrevanje

Večina evropskih sistemov za ogrevanje temelji na vodi in radiatorjih ali talnem ogrevanju. Izhodna temperatura vode v razdeljevalnem sistemu ponavadi znaša 30–35 °C za talno ogrevanje in 45–55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia predstavljajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom, ne glede na temperaturo, ki jo zahteva sistem za ogrevanje, v novogradnjah ali adaptacijah.

Ogrevanje bazena

Toplotno črpalko iTec Eco zlahka dopolnite z opremo za celoletno ogrevanje bazena. Tako boste lahko svoj bazen uporabljali vse leto, pri tem pa bistveno zmanjšali stroške ogrevanja.

Thermia Online

Z aplikacijo Thermia Online lahko preverite, ali vaš sistem za ogrevanje deluje pravilno, zmanjšate temperaturo, ko ste na počitnicah, ali prejmete obvestilo, če se zgodi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo. Aplikacija Thermia Online je na voljo za pametne telefone Android in iPhone.

Thermia Online je na voljo kot dodatna oprema.

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Primerna za vse vrste stavb
S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse tipe objektov, od počitniških domov, do večstanovanjskih hiš.
Novogradnje
Idealen čas za načrtovanje in vgradnjo toplotne črpalke je pred ali ob začetku gradnje hiše, takrat je poseg najmanj opazen in tudi stroški izvedbe so najnižji.
Adaptacije in prenove
Če menjujete ogrevalni sistem je geotermalna toplotna črpalka idealna rešitev ne glede na to, ali je vaša hiša izolirana ali ne in tudi če se ogrevate z radiatorji.
Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.