Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Calibra Cool

 • Celovit nadzor notranje temperature: gretje in vgrajeno hlajenje
 • Izredna ogrevalna zmogljivost (SCOP 5,77)
 • Velika količina tople vode za gospodinjstvo (260 litrov)
 • Vodilna na trgu po zvočni stopnji (29 - 42 dB(A))
 • Inverterska tehnologija delovanje samodejno in natančno prilagaja trenutnim zahtevam
 • Vsestranskost - primerno za novogradnje ali obnove
 • Upravljanje prek spleta - nadzor nad toplotno črpalko, kjerkoli ste
 • Najboljše skandinavsko oblikovanje in funkcionalnost

Izračunajte koliko boste s toplotno črpalko prihranili.

Izračun prihranka
A+++
Energetski razred, kadar je toplotna črpalka vključena v integriran sistem
A+++
Energetski razred, kadar toplotna črpalka samostojno proizvaja toploto. Razred je izračunan skladno z Direktivo o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013.

Lastnosti Thermia Calibra Cool

Vrhunska zmogljivost skozi vse leto

Calibra Cool je toplotna črpalka zemeljskega vira z invertersko tehnologijo, ki s svojimi tehničnimi rešitvami nudi edinstvene zmogljivosti. Z impresivnim sezonskim koeficientom zmogljivosti (SCOP) 5,77 (pri 35 °C talnega ogrevanja po EN14825) vam Calibra Cool omogoča, da zmanjšate porabo energije do 80 %.

SCOP je ukrep, ki opisuje, kako učinkovito toplotna črpalka deluje skozi vse leto, vključno s toplimi in hladnimi obdobji. Nakazuje razmerje med količino proizvedene energije in porabljeno količino. Višja kot je vrednost, boljši je sistem.

Poletna osvežitev

Calibra Cool lahko zagotovi učinkovito hlajenje vašega doma poleti.

Calibra Cool ima vgrajeno funkcijo pasivnega ohlajanja. Pri tem je hladna slanica, ki kroži v podzemnih zankah, uporabljena za naravno hlajenje doma. Hlajenje je lahko razporejeno na več načinov, na primer z določenimi talnimi grelni sistemi ali ventilatorskimi konvektorji. Uporaba toplotne črpalke za pasivno ohlajanje je stroškovno opazno učinkovitejša od običajnih načinov prezračevanja, tako pri začetni investiciji kot pri tekočih stroških.

Prilagodljivost

Calibra Cool je na voljo v eni izhodni velikosti: Calibra Cool 7 (1,5 - 7kW) in v trifazni različici (400V).

Calibra Cool ima vgrajen 184-litrski rezervoar za toplo vodo in je lahko po potrebi povezana z MBH Calibra 200, MBH Calibra 300 ali katerim koli drugim rezervoarjem za toplo vodo.

S široko paleto dodatkov lahko Calibra Cool zagotavlja tudi hlajenje, ogrevanje bazena in deluje v kombinaciji s sončnimi celicami ali dodatnimi viri toplote.

Hitreje do več tople vode

Rezervoar za toplo vodo je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode TWS (Tap Water Stratification), kar pomeni, da se vroča voda proizvaja hitreje in pri višjih temperaturah kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker je vroča voda razredčena na temperaturo vode iz pipe, je zaradi visoke temperature količina uporabne tople vode bistveno večja.

S pretvornikom in TWS tehnologijo je Calibra Cool najhitrejši in najbolj stroškovno učinkovit proizvajalec tople vode v tej kategoriji: 260 litrov tople vode za gospodinjstvo pri 40 °C.

Nizka raven zvoka

Inovativna mehanska zasnova Calibro Cool uvršča med najtišje toplotne črpalke na trgu. Operativne ravni zvoka za Calibra Cool 7 se gibljejo med 29 dB(A) in 42 dB(A), odvisno od hitrosti kompresorja (po EN12102 in EN ISO 3741).

Calibra Cool 7 se uvršča med najtišje toplotne črpalke na trgu.

Inverterska tehnologija

Inverterska tehnologija nenehno prilagaja izpust toplotne črpalke trenutnim potrebam, kar pomeni, da lahko toplotna črpalka oskrbuje 100 % vaših energetskih potreb. To posledčno omogoča, da uporabniku ni treba plačati pomožnega ogrevanja.

Nov inteligentni nadzorni sistem

Krmilnik koordinira in nadzoruje ogrevalni sistem. Toplotne črpalke Thermia delujejo s popolno natančnostjo, da bi vašemu domu zagotovile najboljšo možno klimo za najnižje možne stroške. Naš krmilnik je zelo enostaven za uporabo.

Sistem uporablja algoritem, ki zagotavlja najnižje možne stroške delovanja in hkrati ohranja želeno notranjo temperaturo.

Nove lastnosti:
 • Pomočnik pri zagonu - navodila po korakih
 • Barvni zaslon na dotik in intuitiven meni
 • Popoln pregled temperatur in krivulj
 • Posodobitev programske opreme Plug-and-play prek USB reže
 • Vmesnik do BMS (sistem za upravljanje stavb) - za pametno hišo

Krmilnik zaslona na dotik

Novi regulator v inverterski toplotni črpalki se ponaša z barvnim zaslonom na dotik in uporabnikom prijaznimi ikonami, ki jih je enostavno razumeti.

Optimum tehnologija

Optimum Technology je tehnologija, ki nenehno nadzira vaš sistem in temu primerno prilagodi delovanje črpalke. Obtočne črpalke Class-A z nadzorom hitrosti zagotavljajo, da je vsakodnevno delovanje vedno prilagojeno uporabnikovim zahtevam in pogojem. To pomeni, da ste lahko prepričani, da vaša toplotna črpalka vedno deluje na najbolj učinkoviti stopnji.

Ogrevanje

Najpogostejši evropski ogrevalni sistemi delujejo na vodni osnovi, toplota pa se oddaja prek radiatorjev ali hidravličnega talnega ogrevanja. Izhodna temperatura sistema za distribucijo vode se ponavadi giblje med 30 in 35 °C za talno ogrevanje in od 45 do 55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia ponujajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom v sodobnih stavbah, bodisi za novogradnje ali obnove in ne glede na potrebno temperaturo v ogrevalnem sistemu.

Ogrevanje bazena

Calibra Cool lahko zlahka dopolnite za ogrevanje bazena skozi skozi vse leto. Na ta način lahko uživate v bazenu v vseh letnih časih, hkrati pa znatno znižate stroške ogrevanja.

Thermia Online

Aplikacija Thermia Online vam omogoča, da preverite, ali vaš ogrevalni sistem deluje pravilno, znižate temperaturo, kadar ste na počitnicah, ali prejmete obvestilo, če se pojavi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem monterjem ponuja obsežne diagnostične podatke in jim omogoča, da se hitro odzovejo na obvestila, ali v živo dostopajo do vira o delovanju sistema.

Vgrajena online funkcija je del pametnega nadzornega sistema. Aplikacija Thermia Online je na voljo tako za Android kot za iPhone.

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so zasnovane, preizkušene in izdelane v enem od klimatsko najostrejših področij v Evropi. Švedske zime so lahko skrajne. Februar je običajno najhladnejši mesec, ko se temperature spustijo do -30 °C in na severu še nižje, ogrevanje pa je nujno od septembra do maja. Calibra Cool je ustvarjena na podlagi 40-letnih izkušenj z razvojem in dobavo toplotnih črpalk.

Tehnični podatki Thermia Calibra Cool

Ime modela Thermia Calibra Cool (1,5-7 kW)
Hladilna tekočina Tip
Količina
Zasnovano za pritisk
R410A
0,95 kg
45 Bar(g)
Kompresor Tip
Olje
Spiralni
POE
Električni podatki
3-N, -50 Hz
Glavna oskrba z elektriko
Največja delovna moč, kompresor
Ocenjena moč, obtočne črpalke
Pomožni grelnik, 3 koraki
Varovalka (toplotna črpalka + pomožni grelnik)
400 V
2,63 kW
0,12 kW
(0)2/4/6 kW
(13)/13/13/162A A
Zmogljivost SCOP, talno gretje 35 °C hladno podnebje
SCOP, radiator 55 °C hladno podnebje
SCOP, talno gretje 35 °C povprečno podnebje
SCOP, radiator 55 °C 4 povprečno podnebje
COP
5,77
4,12
5,56 (7,82)
3,96 (5,47)
4,65
Energetski razred - sistem Talno gretje (35 °C)
Radiator (55 °C)
A+++
A+++
Energetski razred - proizvod Talno gretje (35 °C)
Radiator (55 °C)
Topla voda za gospodinjstvo
A+++
A+++
A
Največja/najnižja temperatura Energetski obtok
Grelni obtok
20/-10 °C
65/20 °C
Tekočina proti zmrzovanju Raztopina etanola in vode -17 +/- 2°C
Največji/najmanjši obtok hladilne tekočine Nizek pritisk
Delovni pritisk
Visok pritisk
2,3 Bar(g)
41,5 Bar(g)
45 Bar(g)
Raven zvoka 29-4210 (33)11 dB(A)
Izkupiček tople vode Količina 40 °C tople vode
COP, topla voda
260 l
2,7 l
Količina vode 184 l
Teža Prazna
Polna
157 kg
347 kg
Dimenzije (ŠxGxV) 598 x 703 x 1863 +/-10 mm

Kako se geotermalna primerja z ostalimi sistemi in kakšni so prihranki?

Prihranki se seveda razlikujejo od primera do primera in so odvisni od različnih faktorjev, kot je vaš obstoječ sistem ogrevanja, kakovost izolacije, podnebje, v katerem živite, velikost vašega doma, število oseb v gospodinjstvu ter številnih drugih.

Medtem, ko je investicija v sistem z geotermalno toplotno črpalko višja od ostalih alternativ, je celotni strošek v 20 letih uporabe najnižji. Tako bodo z vključeno investicijo v geotermalni sistem vaši stroški v naslednjih 20 letih približno 2-krat nižji, kot če bi se ogrevali na kurilno olje ali UNP – v 20 letih boste na račun visoke učinkovitosti z geotermalno toplotno črpalko za ogrevanje povprečne enodružinske hiše prihranili med 20.000 in 30.000 EUR.

Strošek življenjskega cikla
letni stroški ogrevanja sanitarne vode

Primerjalni izračun prikazuje letni strošek energije in celotni strošek življenjskega cikla z vključeno investicijo in vzdrževanjem. Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 18.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 L olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Strošek življenjskega cikla je izračunan za obdobje 20 let ob upoštevanju trenutno veljavnih cen energentov in upoštevanju investicijske vrednosti ter letnih stroškov energenta za ogrevanje.

Ob vsem tem je na račun visoke energijske učinkovitosti stopnja odvisnosti od gibanja cen energentov na trgu pri sistemu z geotermalno toplotno črpalko najnižja - in kar je bistveno, sistem po 20 letih deluje praktično kot nov in ni niti blizu koncu svojega trajnostnega cikla.

Želite natančen izračun za vaš dom?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Nadaljujte na izračun prihrankov za vaš dom >>

Jo lahko vgradimo v vsak objekt?

Seveda. S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse od počitniških domov do večstanovanjskih hiš, hotelov in industrijskih stavb.

Novogradnje: idealen čas za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke je prav ob izgradnji hiše, saj lahko to storimo z najmanjšimi posegi in stroški.

Adaptacije in prenove: z vgradnjo toplotne črpalke (po možnosti v kombinaciji z izolacijo hiše) lahko prihranite do 80 % pri stroških ogrevanja!

Večstanovanjski objekti: inovativna tehnologija našim toplotnim črpalkam zagotavlja izjemne zmogljivosti. Z njimi lahko brez težav ogrevamo, hladimo in zagotavljamo toplo sanitarno vodo večstanovanjskim objektom z veliko prebivalci. Tudi, če bi se tuširali vsi skupaj, ne bi ostali brez tople vode.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Z lastno ekipo zagotavljamo kakovostno izvedbo!

Naša ekipa svetovalcev, monterjev in serviserjev vam z veseljem priskoči na pomoč! Rezervirajte si termin za obisk našega strokovnjaka na domu.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Boste tudi vi tako zadovoljni s prihranki?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Pošljite nam povpraševanje