Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

DRUŽINA NE RABI VEČ SKRBETI O ZADOSTNIH KOLIČINAH SANITARNE VODE

Oglejte si naše referenčne projekte

Geotermalna » Naši projekti » DRUŽINA NE RABI VEČ SKRBETI O ZADOSTNIH KOLIČINAH SANITARNE VODE

DRUŽINA NE RABI VEČ SKRBETI O ZADOSTNIH KOLIČINAH SANITARNE VODE

Uporabnik: Nina B.O.
Vrsta stavbe: Stanovanjska hiša
Kraj: Škofja Loka
Model toplotne črpalke: 2 geosondi, Calibra 8 Eco
Velikost stavbe (m2): 180
Leto vgradnje: 2022
Sistem ogrevanja: Radiatorji in talno ogrevanje
Izvedba strojnih inštalacij: H2Oman, Matic Oman s.p.

Izhodišče

Gre za družinsko hišo, v kateri je bil predhodno vgrajen oljni kotel. Lastnica je omenila visoke stroške ogrevanja s kurilnim oljem, prav tako se je pojavljal strah pred dotrajanostjo obstoječega sistema ter vzdrževanjem.

Kakšno rešitev smo ponudili?

Ob ogledu situacije smo stranki že na samem začetku predstavili prednosti geotermalnega sistema in ob predložitvi izračuna predvidenih stroškov ter prednosti, prišli do potrditve rešitve. Skupaj z izvajalcem strojnih instalacij g. Omanom smo lastnici ponudili inverterski model geotermalne toplotne črpalke Calibra 8 Eco z dvema vrtinama z geosondama.

 

Vrtalec se je pred samo izvedbo vgradnje geotermalne toplotne črpalke oglasil na parceli, si ogledal situacijo in podal mnenje. Zaradi večje vsebnosti vode, ki se je pojavljala v zgornjih plasteh, sta se izvedli dve vrtini.

Zakaj se je kupec odločil za našo rešitev?

Glede na priporočila in dobra mnenja strank, s katerimi je gospa spregovorila že pred izvedbo, se je odločila za tovrsten sistem. Stranko je prepričal tudi podatek o dolgi življenjski dobi ter izredno nizki porabi pri ogrevanju stavbe kot pri gretju tople sanitarne vode.

Geotermalni sistem z geosondo

Na začetku se je pojavljal pri stranki strah ali bo izvedba z geosondo sploh možna. Po pregledu situacije z geologi in vrtalci smo stranki predali rešitev, s katero je bila zelo zadovoljna. Monter g. Oman je skupaj z lastnico določil poziciji, kjer sta se izvedli vrtini. Vgradil se je sistem z dvema geosondama globin 100m ter modelom Calibra.

Izvedba in zagon

V sodelovanju z izvajalcem strojnih instalacij smo dorekli postavitev opreme v kotlovnici, delo je potekalo brez zapletov. Vzpostavila se je tudi daljinska povezava preko omrežnega kabla in stranka je bila v kratkem času povezana s toplotno črpalko, s čimer se je stranka še dodatno počutila bolj varno. Po preteklem času uporabe je stranka zelo zadovoljna tako z delovanjem kot z nizkimi stroški ogrevanja, kot ji je bilo že  na samem začetku predstavljeno.

V tej stavbi je vgrajena toplotna črpalka:

Thermia Calibra

  • Zmanjšajte vašo porabo energije za do 80 %
  • Inverter tehnologija se natančno prilagaja trenutnim potrebam
  • Dve velikosti: 1,5-7 kW in 3-12 kW
  • Zasnovana za nizkoenergijske hiše in adaptacije
  • Najbolj zmogljiva pri pripravi tople sanitarne vode v svojem segment
Thermia Calibra

Ustrezala bi tudi

Thermia Calibra

Thermia Atlas

Preverite več >

Thermia Calibra

Thermia Legend

Preverite več >

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

ODGOVORI NA NAJBOLJ POGOSTA VPRAŠANJA
Je geotermalna toplotna črpalka primerna za radiatorje?
Glede na to, da je proizvajalec naših geotermalnih črpalk švedsko podjetje, kjer ima večina hiš radiatorje, so vse naše naprave sposobne dosegati visoke temperature do 65 °C, obenem pa zagotavljajo tudi vročo vodo na zelo visoki temperaturi.
Je geotermalna toplotna črpalka bolj učinkovita kot zračna?
Zračne toplotne črpalke so se skozi pretekla leta v razvoju približale takratnim geotermalnim toplotnim črpalkam, vendar je Thermia, ki je št. 1 v svetu na področju geotermalnega ogrevanja, z lastnim razvojem in uvedbo novih tehnologij to razliko zopet povečala na približno 40 %!
Kako hitro odreagirate v primeru okvare toplotne črpalke?
Naše naprave delajo praktično brez okvar, če pa bi vseeno prišlo do kakšne težave, imamo servisni center, ki se ob vašem klicu poveže z napravo preko spleta in napako diagnosticira. Večino težav rešimo na daljavo, imamo pa tudi lastno servisno službo, ki je zelo odzivna po vsej Sloveniji; pri vas smo lahko že v enem dnevu, če je nuja in tudi rezervne dele imamo za vsak primer vedno na zalogi.
Zakaj bi za geotermalno toplotno črpalko plačal več, kot za zračno?
Investicija v geotermalno toplotno črpalko je podobna investiciji v zračno, saj toplotni črpalki staneta približno enako. Velja poudariti, da je življenjska doba geotermalne približno dva-krat daljša kot pri zračni. Drugi del investicije pa je v toplotni vir, kjer pri geotermalni toplotni črpalki izdelamo vrtino, ki bo služila 50, 100 ali več let in bo vedno zagotavljala stabilne delovne pogoje toplotni črpalki. Pri zračni toplotni črpalki se zanašamo na zunanje vremenske pogoje in ravno ko rabimo največ energije za ogrevanje hiše, so pogoji za delovanje zračne toplotne črpalke najslabši. Zato takšne naprave porabijo več energije in se hitreje izrabijo.
Konkurenca mi je ponudila manj močno in cenejšo toplotno črpalko, vi pa močnejšo in dražjo.
Na trgu pogosto opazimo, da se vgrajujejo toplotne črpalke, ki so premalo močne in so se vgradile le zaradi nižje cene. Mi se tako neodgovorno ne obnašamo do strank. Bistvo je, da mora toplotna črpalka delovati zanesljivo tudi takrat, ko so zime hladnejše od povprečnih in dočakati dolgo življenjsko dobo. Preobremenjena naprava bi zatajila pri zelo nizkih zunanjih temperaturah in predčasno izdihnila.
Koliko stane geotermalna toplotna črpalka?
Investicijo delimo na tri dele - na samo toplotno črpalko, instalacijo v stavbi ter na izvedbo zbiralnika energije pod zemljo - bodisi vrtine z geosondo, horizontalnega zemeljskega kolektorja ali vodnjaških vrtin za sistem voda/voda. Za konkretne cene nam pošljite povpraševanje in poslali vam bomo ponudbo!

Vprašajte strokovnjaka

Izbira pravega ogrevalnega sistema za vaš dom je kompleksna odločitev. Izkoristite možnost brezplačnega obiska našega svetovalca, ki vam bo z veseljem pojasnil potek investicije in odgovoril na vsa vaša vprašanja.

Želite finančni izračun za vaš dom?

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.