Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Legend

  • Preverjena tehnologija v posodobljeni platformi
  • Izjemna energijska učinkovitost - SCOP 5,24
  • Uporabniku prijazen vmesnik v slovenskem jeziku
  • Primerna za radiatorsko in talno ogrevanje
  • Izjemno tiha - 40-45 dB(A)
A+++
Energetski razred kadar je toplotna črpalka vključena v integriran sistem:
A+++
Energetski razred kadar toplotna črpalka samostojno proizvaja toploto. Razred je izračunan skladno z Direktivo o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013.

Zmogljivost v vseh letnih časih

Thermia Legend je toplotna črpalka zemeljskega vira z invertersko tehnologijo, ki s svojimi tehničnimi rešitvami nudi edinstvene zmogljivosti. Z impresivnim koeficientom zmogljivosti (COP) 4,34 (Diplomat Optimum 8 pri B0 W35 po EN14511) Thermia Legend omogoča zmanjšano porabo energije do 75 %.

Ogrevanje

Evropski ogrevalni sistemi najpogosteje delujejo na vodni osnovi, toploto pa oddajajo prek radiatorjev ali hidravličnega talnega ogrevanja. Izhodna temperatura sistema za distribucijo vode je ponavadi 30 – 35 °C za talno ogrevanje in 45- 55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia ponujajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom v sodobnih stavbah bodisi za novogradnje ali obnove in ne glede na temperaturo, zahtevano v ogrevalnem sistemu.

Poletna osvežitev

Toplotna črpalka pozimi zagotavlja toploto, poleti pa je postopek mogoče preprosto obrniti. Toplotna črpalka zbira toploto iz hiše in jo shranjuje v talno vrtino, da zagotovi hlajenje. To je stroškovno učinkovitejše od tradicionalnih klimatskih naprav. Z dodatno opremo lahko Legend tudi poleti poskrbi za učinkovito hlajenje vašega doma.

Več tople vode, hitreje

Rezervoar za toplo vodo je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode TWS (Tap Water Stratification), kar pomeni, da se vroča voda proizvaja hitreje in pri višjih temperaturah kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker je vroča voda razredčena na temperaturo vode iz pipe, je zaradi visoke temperature količina uporabne tople vode bistveno večja.

Pametni nadzorni sistem

Krmilnik koordinira in nadzoruje ogrevalni sistem. Toplotne črpalke Thermia delujejo s popolno natančnostjo, da bi vašemu domu zagotovile najboljšo možno klimo z najnižjimi možnimi stroški. Naš krmilnik je zelo enostaven za uporabo.

Optimum tehnologija

Optimum Technology je tehnologija, ki nenehno nadzira vaš sistem in temu primerno prilagodi delovanje črpalke. Krmilnik stalno nadzoruje sistem in po potrebi samodejno prilagodi hitrost cirkulacijskih črpalk, da ohranja določeno temperaturo delta za tokokrog slanice in gretja. Obtočne črpalke Class-A z nadzorom hitrosti zagotavljajo, da je vsakodnevno delovanje vedno prilagojeno uporabnikovim zahtevam in pogojem. To pomeni, da ste lahko prepričani, da vaša toplotna črpalka vedno deluje na najučinkovitejši stopnji.

Prilagodljivost

Thermia Legend je na voljo v šestih izhodnih velikostih: 4 kW, 6 kW, 8 kW, 10 kW, 12 kW, 16 kW in tudi v trifazni (400 V) kot tudi enofazni različici (230 V, do 12 kW). Legend ima vgrajen 180-litrski rezervoar za toplo vodo. Thermia Diplomat Duo Optimum je različica brez rezervoarja za toplo vodo in pripravljena za delo z ločenim rezervoarjem za toplo vodo: Thermia MBH za 200 ali 300 litrov ali katerim koli drugim rezervoarjem za toplo vodo. S široko paleto dodatkov lahko Legend zagotavlja tudi hlajenje, ogrevanje bazena in deluje v kombinaciji s sončnimi paneli ali dodatnimi viri toplote.

Thermia Online

Aplikacija Thermia Online vam omogoča, da preverite, ali vaš ogrevalni sistem deluje pravilno, znižate temperaturo, kadar ste na počitnicah, ali prejmete obvestilo, če se pojavi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem monterjem ponuja obsežne diagnostične podatke in jim omogoča, da se hitro odzovejo na obvestila, ali dostopajo do vira v živo o delovanju sistema. Aplikacija Thermia Online je na voljo tako za Android kot za iPhone.

Ogrevanje bazena

Thermia Legend lahko zlahka dopolnite za ogrevanje bazena skozi vse leto. Na ta način lahko v bazenu uživate v vseh letnih časih, hkrati pa znatno znižate stroške ogrevanja.

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so zasnovane, preizkušene in izdelane v enem od klimatsko najostrejših področij v Evropi. Švedske zime so lahko ekstremne. Februar je običajno najhladnejši mesec, ko se temperature spustijo do -30 °C in na severu še nižje, ogrevanje pa je nujno od septembra do maja. Thermia Legend je ustvarjen na podlagi 40-letnih izkušenj z razvojem in dobavo toplotnih črpalk.

Ime modela Legend 4 Legend 6 Legend 8 Legend 10 Legend 12 Legend 16
Toplotna moč (B0 / W35) 4,1 kW 5,3 kW 7,5 kW 9,4 kW 11,0 kW 16,8 kW
COP (B0 / W35) 4,1 4,4 4,3 4,4 4,4 4,4
Toplotna moč (W10 / W35) 5,6 kW 7,9 kW 10,2 kW 12,7 kW 15,5 kW 22,7 kW
COP (W10 / W35) 5,1 5,2 5,2 5,2 5,1 5,1
Energijski razred sistema nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++ A+++ A++
Energijski razred sistema visokotemperaturno (55°C) A+ A+ A++ A++ A++ A++
Energijski razred nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++ A++ A++
Energijski razred visokotemperaturno (55°C) A+ A+ A++ A++ A++ A++
Grelnik sanitarne vode 200 litrov, nerjaveča pločevina, Duo z ločenim grelnikom 200 litrov ali več brez
Napetost 230V (1 faza) ali 400V (3 faze)
Hladivo R407C
Vsi modeli so na voljo z integriranim grelnikom sanitarne vode prostornine 200 litrov, ali v izvedbi Duo, brez integriranega grelnika sanitarne vode.
Model Diplomat Duo Optimum 16 je na voljo samo v izvedbi Duo, grelnik sanitarne vode je potrebno izbrati ločeno.

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Primerna za vse vrste stavb
S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse tipe objektov, od počitniških domov, do večstanovanjskih hiš.
Novogradnje
Idealen čas za načrtovanje in vgradnjo toplotne črpalke je pred ali ob začetku gradnje hiše, takrat je poseg najmanj opazen in tudi stroški izvedbe so najnižji.
Adaptacije in prenove
Če menjujete ogrevalni sistem je geotermalna toplotna črpalka idealna rešitev ne glede na to, ali je vaša hiša izolirana ali ne in tudi če se ogrevate z radiatorji.
Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.