Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Atlas

 • Najbolj učinkovita geotermalna toplotna črpalka na svetu - SCOP = 6,15
 • Več vroče vode na višji temperaturi ob nižjih stroških - do 80°C
 • Tišja od hladilnika - 30-43 dB(A)
 • Posebej primerna za večje hiše in vile
 • 2 razreda toplotne moči: 3-12 kW in 4-18 kW
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Izjemna zmogljivost skozi vse leto

Popolnoma nova geotermalna toplotna črpalka Thermia Atlas prvič prebije mejo sezonske učinkovitosti SCOP 6,0!

Thermia Atlas je popolnoma nova geotermalna toplotna črpalka z invertersko tehnologijo, ki zagotavlja vrhunsko zmogljivost zahvaljujoč svojim edinstvenim tehničnim lastnostim. S sezonskim koeficientom zmogljivosti (SCOP), ki znaša 6,15 (Atlas 18 pri 35 ° C nizkotemperaturnem ogrevanju po EN14825), vam Thermia Atlas omogoča zmanjšanje porabe energije za do 80%.

Thermia Atlas je prva geotermalna toplotna črpalka na svetu s SCOP, višjim od 6,0.

Koeficient sezonske učinkovitosti (COP) je merilo za učinkovitost toplotne črpalke vse leto, v toplih in hladnih obdobjih. Pove, koliko energije proizvede toplotna črpalka v primerjavi z energijo, ki jo porabi. Višja vrednost pomeni boljši sistem.

Najboljše od skandinavskega dizajna z pridihom vrhunske kakovosti

Atlas ima nov barvni zaslon na dotik, popolnoma v steklu, z vrhunskim vtisom kakovosti. Poleg izboljšanja celotnega dizajna novi zaslon zagotavlja tudi boljši vidni kot in močnejši kontrast. Regulator toplotne črpalke Atlas se ponaša z barvnim zaslonom na dotik in uporabnikom prijaznimi ikonami, ki jih je enostavno razumeti.

Atlas bo imel enako srebrno sivo sprednjo stran in temnejše sive stranice, ki so se na Calibri izkazale tako priljubljene.

Tako kot pri prejšnjih modelih visokega razreda, kot je Diplomat Optimum G3, ima tudi novi Atlas pokrov, nameščen na toplotni črpalki. Pokrov izboljšuje urejen videz instalacije in omogoča skritje nekaterih cevi.

Izredna proizvodnja tople vode

S tehnologijo ogrevanja vode z vročim plinom (HGW – Hot Gas Water heater) so v podjetju Thermia razvili edinstveno metodo proizvodnje tople vode, ki je v postopku pridobivanja patenta. Hkrati z ogrevanjem vode za ogrevanje hiše se s posebnim toplotnim izmenjevalnikom za pregreti plin proizvaja tudi topla voda pri zelo visoki temperaturi. To pomeni, da v času, ko se hiša ogreva, dobite veliko tople vode za zelo ugodno ceno. Toplotne črpalke Thermia s tehnologijo HGW in vgrajenim 184-litrskim grelnikom vode lahko proizvedejo 545 litrov tople vode (40 °C), tako da se lahko hkrati oprha kar devet ljudi.

Hitreje do več tople vode

Grelnik tople vode je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode (TWS – Tap Water Stratification), kar pomeni, da se topla voda proizvaja hitreje in z višjo temperaturo kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker se vroča voda redči na temperaturo tople vode, je zato razpoložljiva količina tople vode bistveno višja.

Na trgu vodilna zvočna raven

Z inovativno akustično zasnovo je Atlas postala najtišja toplotna črpalka na trgu. Z dodatnimi dušilci vibracij in zvočnimi absorberji Atlas dosega vrhunske stopnje tišine.

Zvočni tlak pri obratovanju za Atlas 12 je med 30 dB (A) in 42 dB (A), odvisno od hitrosti kompresorja (po EN12102 in EN ISO 3741). Atlas 12 je najbolj tiha toplotna črpalka na trgu v svojem segmentu.

Prilagodljivost

Atlas je na voljo v dveh kapacitetah: Altas 12 (3-12kW) in Atlas 18 (4-18 kW). Atlas 12 je na voljo v trifazni (400V) in enofazni različici (230V), medtem ko je Atlas 18 na voljo v trifazni (400V).

Atlas ima vgrajen 180-litrski rezervoar za toplo vodo. Različica Atlas Duo je na voljo brez vgrajenega rezervoarja za toplo vodo in je zasnovana za povezavo z MBH Atlas 200 ali MBH Atlas 300 ali katerim koli drugim rezervoarjem za toplo vodo.

Napreden nadzorni sistem

Krmilnik koordinira in krmili sistem za ogrevanje. Toplotne črpalke Thermia delujejo popolnoma natančno in tako zagotavljajo najboljšo možno klimo vašega doma za najugodnejšo možno ceno.

Uporabnikom prijazni grafi in ikone omogočajo zelo enostavno uporabo in nadzor nad toplotno črpalko Atlas.

Atlas se ponaša z več tovarniškimi standardnimi funkcijami kot katera koli druga toplotna črpalka v portfelju Thermia:

 • Barvni zaslon na dotik in intuitiven meni
 • Sobni senzor temperature
 • Popoln pregled temperatur in krivulj
 • Dva ogrevalna / hladilna kroga
 • Vmesnik do centralnega nadzornega sistema (sistem za upravljanje stavb) – kot je pametna hiša
 • Pametna mreža (Smart grid-EVU)
 • Nadzor nad virom energije
 • Zalogovnik toplote
 • Posodobitev programske opreme Plug-and-play prek USB reže

Thermia Altas lahko zagotovi ogrevanje, hlajenje, ogrevanje bazena in deluje v kombinaciji s sončnimi zbiralniki toplote ali dodatnimi viri toplote.

Ogrevanje

Večina evropskih sistemov za ogrevanje temelji na vodi in radiatorjih ali talnem ogrevanju. Izhodna temperatura vode v razdeljevalnem sistemu ponavadi znaša 30–35 °C za talno ogrevanje in 45–55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia predstavljajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom, ne glede na temperaturo, ki jo zahteva sistem za ogrevanje, v novogradnjah ali adaptacijah.

Thermia Online

Aplikacija Thermia Online vam omogoča, da preverite, ali vaš ogrevalni sistem deluje pravilno, znižate temperaturo, ko ste na počitnicah ali prejmete obvestilo, če se pojavi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem monterjem ponuja obsežne diagnostične podatke in jim omogoča, da se hitro odzovejo na obvestila ali dostopajo do vira v živo o delovanju sistema. Aplikacija Thermia Online je na voljo tako za Android kot za iPhone.

Optimalna tehnologija

Tehnologija Optimum stalno nadzoruje sistem in ustrezno prilagodi zmogljivost črpalke. Obtočne črpalke razreda A s krmiljenjem hitrosti zagotavljajo stalno prilagajanje vsakodnevnega delovanja skladno z zahtevami uporabnika in pogoji delovanja. To pomeni, da ste lahko prepričani, da bo vaša toplotna črpalka vedno delovala z najvišjo možno učinkovitostjo.

Poleti hladno

Toplotna črpalka zagotavlja toploto pozimi, poleti pa je mogoče ta postopek preprosto obrniti. Toplotna črpalka takrat zbere toploto iz hiše in jo odda v vrtino v zemlji, kar zagotavlja hlajenje. To je cenejše od klasične klimatizacije. Toplotna črpalka Atlas z dodatno opremo lahko tako poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vašega doma.

Ogrevanje bazena

Kalibra se lahko zlahka dopolni za ogrevanje bazena skozi vse leto. Na ta način lahko uživate v bazenu v vseh letnih časih, hkrati pa znatno znižate stroške ogrevanja.

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so zasnovane, preizkušene in izdelane v enem izmed najbolj ostrih podnebja v Evropi. Švedske zime so lahko ekstremne. Februar je ponavadi najhladnejši mesec, saj se temperature spustijo do -30 ° C ali še nižje na severu, ogrevanje pa je nujno od septembra do maja. Calibra je zgrajena na podlagi 40-letnih izkušenj z razvojem in dobavo toplotnih črpalk.

Ime modela Thermia Atlas 12 Thermia Atlas Duo 12 Thermia Atlas 18 Thermia Atlas Duo 18
Ogrevalna moč Min./Nom./Max. 3-12 kW 3-12 kW 4-18 kW 4-18 kW
Možnost pasivnega hlajenja da da da da
Možnost aktivnega hlajenja da da da da
Moč pomožnega grelca 3/6/9 kW 3/6/9 kW 3/6/9 kW 3/6/9 kW
Garancija 5 let 5 let 5 let 5 let
Upravljalnik barvni zaslon na dotik barvni zaslon na dotik barvni zaslon na dotik barvni zaslon na dotik
Slovenski meni da da da da
HGW (gretje vode z vročim plinom) tehnologija da da da da
Prostornina grelnika vode 184 l opcijsko 200-500 l 184 l opcijsko 200-500 l
SCOP (sezonski koeficient učinkovitosti) 5,86 5,86 6,15 6,15
Ogrevanje energijskega razreda (hladno podnebje) A +++ A +++ A +++ A +++
Moč zvoka 30-43 dB (A) 31-45 dB (A) 32-45 dB (A) 33-46 dB (A)
Upravljanje preko interneta Serijsko vgrajen modul za upravljanje preko brezplačne storitve v oblaku Thermia Online
Mere naprave Š x V x D 1863x598x703mm 1450x598x703mm 1863x598x703mm 1450x598x703mm
Neto teža naprave (brez vode) 177 kg (prazno) 137 kg 187 kg (prazno) 147 kg

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Primerna za vse vrste stavb
S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse tipe objektov, od počitniških domov, do večstanovanjskih hiš.
Novogradnje
Idealen čas za načrtovanje in vgradnjo toplotne črpalke je pred ali ob začetku gradnje hiše, takrat je poseg najmanj opazen in tudi stroški izvedbe so najnižji.
Adaptacije in prenove
Če menjujete ogrevalni sistem je geotermalna toplotna črpalka idealna rešitev ne glede na to, ali je vaša hiša izolirana ali ne in tudi če se ogrevate z radiatorji.
Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.