Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Athena

 • Zmanjšajte vašo porabo energije za do 75 %
 • Izjemna učinkovitost pri ogrevanju (SCOP 4,87)
 • Inverter s tehnologijo EVI
 • Deluje pri temperaturah do -20 °C
 • Veliko tople vode za ogrevanje gospodinjstva (417 litrov)
 • Standardna možnost hlajenja
 • Izjemno nizka raven hrupa (32 dB(A))
 • Prilagodljivost - trije notranji paketi
 • Odtaljevanje z nadzorom
 • Spletno - nadzorujte svojo toplotno črpalko od koder koli
 • Najboljši skandinavski dizajn in funkcionalnost
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Vrhunska zmogljivost skozi vse leto

Thermia Athena je zračna toplotna črpalka za vse, ki želijo najboljšo možno kombinacijo kakovosti in udobja. Ima impresivni sezonski koeficient učinkovitosti (SCOP) 4,87 (Athena 14 HC pri A7/W35 po standardu EN14511), ki zagotavlja največje prihranke energije in lahko deluje pri temperaturah do -20°C.

Koeficient sezonske učinkovitosti (SCOP) je merilo za učinkovitost toplotne črpalke vse leto, v toplih in hladnih obdobjih. Pove, koliko energije proizvede toplotna črpalka v primerjavi z energijo, ki jo porabi. Višja vrednost pomeni boljši sistem.

Izjemen dizajn in zaslon na dotik

Athena ima nov barvni zaslon na dotik, ki je v celoti iz stekla in je visoke kakovosti. Zaslon poleg izboljšane celostne oblike zagotavlja tudi izboljšan vidni kot in ostrejši kontrast, krmilnik pa se ponaša z nazornimi in lahko razumljivimi ikonami.

Notranja enota ima srebrnosivo sprednjo stran in temnejše sive stranice ter na vrhu enote nameščeno obrobo. Maska izboljša zunanji videz naprave in omogoča skrivanje nekaterih vodov.

Tehnologija EVI - pospeševalnik energije

Thermia Athena je toplotna črpalka z invertersko tehnologijo in tehnologijo EVI (Enhanced Vapor Injection oz. napredno vbrizgavanje ohlajene pare). Vgrajena inverterska tehnologija uravnava vremenske spremembe in sezonska nihanja. Tehnologija EVI pa zagotavlja učinkovitost tudi ob ekstremnih vremenskih razmerah. To pomeni, da bo Athena učinkovito delovala tudi pri temperaturi do -20°C.

Athena je stabilna in zanesljiva zračna toplotna črpalka, ki lahko pri zunanji temperaturi -15°C zagotavlja ogrevanje s temperaturo 60°C in učinkovito deluje vse do -20 °C.

Tehnologija EVI lahko poveča moč, ko je res mrzlo, ter zagotavlja večjo učinkovitost in toplejšo vodo kot tradicionalna tehnologija.

Inverterska tehnologija

Thermia Athena je toplotna črpalka z zračnim virom in invertersko tehnologijo. Invertersko krmiljeni kompresor stalno prilagaja toplotno moč trenutni potrebi po toploti. Tako nikoli ne porabite več energije, kot je treba, kar dodatno zmanjša vaše račune za energijo.

Prilagodljivost

Thermia Athena je na voljo v dveh izhodnih močeh: Athena 14 (7,8-14 kW) in Athena 18 (7,8-17,52 kW) v trifazni izvedbi (400 V). 

Sestavljena je iz dveh delov: zunanje enote, ki je nameščena na prostem in notranje enote. Izbirate lahko med tremi različicami notranjih enot: Total 300 l, Total EQ in Total Compact, vsaka z različnimi lastnostmi. Izbira enote je prilagojena konfiguraciji vašega ogrevalnega sistema, tako, da nikoli ne boste plačali več, kot dejansko potrebujete.

Več tople vode, hitreje

Grelnik tople sanitarne vodo je opremljen z našo tehnologijo TWS (Tap Water Stratification), kar pomeni, da je topla sanitarna voda pripravljena hitreje in pri višjih temperaturah kot pri običajnih sistemih. Ker sistem prilagaja vročo vodo na ustrezno temperaturo vode iz pipe, je količina uporabne sanitarne vode zaradi visoke začetne temperature precej višja.

Athena ponuja štiri načine za pripravo tople sanitarne vode: nizek, varčen, normalen in udoben.

Nizki način se običajno uporablja samo v ogrevalni sezoni, ko ste dlje časa odsotni in je potrebno odtaljevati zunanjo enoto.

Če imate skromne potrebe po topli sanitarni vodi, izberete varčni način, ki daje prednost najnižji možni porabi energije.

Normalni način je primerna nastavitev za družine in je optimiziran tako, da ustvarja dober kompromis med udobjem in varčnostjo ter hkrati zagotavlja veliko količino razpoložljive tople sanitarne vode.

Udobni način omogoča največjo količino tople sanitarne vode.

Ne glede na to, kateri način izberete, boste svoje potrebe vedno zadovoljili na okolju najbolj prijazen način.

Zaradi inverterske tehnologije, tehnologij EVI in TWS je Athena z notranjo enoto Total 300l najhitrejši in stroškovno najučinkovitejši proizvajalec tople vode v svojem segmentu, ki pri 40°C proizvede kar 417 litrov tople sanitarne vode.

Napredni nadzorni sistem

Krmilnik usklajuje in upravlja ogrevalni sistem. Toplotne črpalke Thermia delujejo tako, da vašemu domu zagotovijo najboljšo možno notranjo klimo ob najnižjih možnih stroških. Zaradi uporabniku lahko razumljivih ikon, je uporaba krmilnika Athena zelo enostavna.

Athena se ponaša z več standardnimi funkcijami kot katera koli druga toplotna črpalka iz naše ponudbe:

 • Barvni zaslon na dotik in intuitivni meni,
 • senzor notranje temperature v prostoru,
 • popoln pregled temperatur in temperaturnih krivulj,
 • dva ogrevalna/hladilna kroga,
 • pametni dom – vmesnik z BMS (sistem za upravljanje stavb),
 • pametno omrežje (EVU),
 • enostavna posodobitev programske opreme prek USB vmesnika.

Thermia Athena zagotavlja ogrevanje in hlajenje hiše, ogrevanje bazena ter deluje tudi v kombinaciji s sončnimi kolektorji ali dodatnimi viri toplote.

Izjemno nizka raven zvoka

Zaradi akustično dovršenega dizajna je Athena ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu. Pri zračnih toplotnih črpalkah hrup povzročata kompresor in ventilator. Ravni hrupa pri delovanju Athene se gibljejo od 28 dB(A) do 48 dB(A), odvisno od hitrosti kompresorja in ventilatorja (v skladu s standardom EN12102).

Thermia Athena je z 32 dB(A) merjeno na razdalji 5 metrov od zunanje enote, ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu.

Zaradi odličnih akustičnih lastnosti lahko zunanjo enoto postavite na najbolj primerno mesto, ne da bi vas skrbelo, da bo zvok motil okolico.

Hlajenje kot standardna oprema

Toplotna črpalka pozimi zagotavlja toploto, poleti pa se postopek preprosto obrne. Toplotna črpalka zbira toploto iz hiše in jo s pomočjo hladilnega procesa in kompresorja (enaka tehnologija, kot se uporablja v vašem hladilniku) odvaja ter tako poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vašega doma.

Modela Athena 14 HC in Athena 18 HC ponujata hlajenje kot standardno opremo. 

Tehnologija Optimum

Tehnologija Optimum nenehno nadzoruje sistem in ustrezno prilagodi zmogljivost črpalke. Obtočne črpalke razreda A s krmiljenjem hitrosti stalno prilagajajo vsakodnevno delovane skladno z zahtevami uporabnika in pogoji delovanja. To pomeni, da ste lahko prepričani, da bo vaša toplotna črpalka vedno delovala z najvišjo možno učinkovitostjo.

Nadzor odtajanja na zahtevo

Med zimskim delovanjem zračna toplotna črpalka črpa energijo iz hladnega zunanjega zraka in sprošča toploto v bivalni prostor. V določenih pogojih zunanjega zraka, ko črpalka deluje v načinu ogrevanja, lahko na uparjalniku toplote nastane zmrzal, kar zmanjša zmogljivost ogrevanja. Odtajanje zračne toplotne črpalke je bistvenega pomena za zagotovitev funkcionalnosti sistema. Vendar odtajanje vedno porabi energijo in se sme izvajati le takrat in toliko časa, kolikor je potrebno.

V običajnih sistemih tipičen cikel odtajanja temelji na funkciji časovnika. Nasprotno pa je odtajanje zunanje enote Thermia samodejno in nadzorovano glede na potrebo. Aktivira se le, kadar je to potrebno, in le toliko časa, kolikor je potrebno. To zmanjša porabo energije, ki je potrebna, da zunanji del sistema ostane brez ledu. Rezultat je izboljšana letna učinkovitost.

Ogrevanje

Večina evropskih sistemov za ogrevanje prenaša toploto po stavbi z vodo preko radiatorjev ali talnega ogrevanja. Izhodna temperatura vode v distribucijskem sistemu ponavadi znaša 30–35 °C za talno ogrevanje in 45–55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia predstavljajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom, ne glede na temperaturo, ki jo zahteva sistem za ogrevanje, v novogradnjah ali adaptacijah.

Ogrevanje bazena

Toplotno črpalko Thermia Athena zlahka dopolnite z opremo za celoletno ogrevanje bazena. Tako boste lahko svoj bazen uporabljali vse leto, pri tem pa bistveno zmanjšali stroške ogrevanja.

Thermia Online

Z aplikacijo Thermia Online lahko preverite, ali vaš sistem za ogrevanje deluje pravilno, zmanjšate temperaturo, ko ste na počitnicah, ali prejmete obvestilo, če se zgodi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo.

Daljinski nadzor preko spleta je integriran v krmilnik toplotne črpalke. Aplikacija Thermia Online je na voljo za pametne telefone Android in iPhone.

Bistvo skandinavske vzdržljivosti in uporabnosti

Toplotne črpalke Thermia so preizkušene v enem izmed najtežjih podnebnih območij v Evropi. Švedske zime so lahko ekstremne. Februar je običajno najhladnejši mesec s temperaturami pod ničlo, ogrevanje pa je nujno od septembra do maja. Toplotna črpalka Athena je bila preizkušena in testirana v mrzlem nordijskem podnebju in ima številne funkcije, ki zagotavljajo popolno udobje v vašem domu.

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Primerna za vse vrste stavb
S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse tipe objektov, od počitniških domov, do večstanovanjskih hiš.
Novogradnje
Idealen čas za načrtovanje in vgradnjo toplotne črpalke je pred ali ob začetku gradnje hiše, takrat je poseg najmanj opazen in tudi stroški izvedbe so najnižji.
Adaptacije in prenove
Če menjujete ogrevalni sistem je geotermalna toplotna črpalka idealna rešitev ne glede na to, ali je vaša hiša izolirana ali ne in tudi če se ogrevate z radiatorji.
Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.