Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Mega

 • Toplotna črpalka z zemeljskim virom za napredne načine uporabe z močjo od 33 do 1400 kW
 • Prihranite do 80 % stroškov energije
 • Inverterska tehnologija se natančno prilagaja trenutni potrebi po energiji
 • Nov krmilni sistem in nov barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik
 • Kaskadna funkcija za do 16 enot
 • Tehnologija vročega plina za učinkovito proizvodnjo tople vode
 • Ena rešitev zagotavlja ogrevanje, proizvodnjo tople vode in hlajenje
 • Ogrevanje in hlajenje hkrati
 • Spletno upravljanje – svojo toplotno črpalko lahko upravljate od koder koli
 • Pripravljeno za sisteme za upravljanje zgradb (Building Management System – BMS) z vmesnikom Modbus
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Učinkovito delovanje v vseh letnih časih

Calibra je toplotna črpalka zemeljskega vira z invertersko tehnologijo, ki vam nudi edinstvene zmogljivosti zahvaljujoč svojim edinstvenim tehničnim rešitvam. Z impresivnim sezonskim koeficientom zmogljivosti (SCOP) 5,8 (pri 35 ° C talno ogrevanje po EN14825) vam Calibra omogoča, da zmanjšate porabo energije za do 80%.

SCOP je ukrep, ki opisuje, kako učinkovito deluje toplotna črpalka v celotnem letu, vključno s toplimi in hladnimi obdobji. Nakazuje razmerje med količino proizvedene energije in porabljeno količino. Višja kot je vrednost, boljši je sistem.

Inverterska tehnologija

Inverterska tehnologija nenehno prilagaja izhod toplotne črpalke trenutnim potrebam, pomeni, da lahko toplotna črpalka oskrbuje 100% vaših potreb po energiji. To pa pomeni, da uporabniku ni treba plačati nobenega pomožnega ogrevanja.

Zmogljivost in prilagodljivost ogrevanja

Toplotne črpalke Thermia Mega so na voljo z različnimi velikostmi in močmi: 10-33 kW, 11–44 kW, 14–59 kW in 21–88 kW. Kaskadno je mogoče povezati do šestnajst naprav za skupno moč do 1400 kW. Kaskadno povezane toplotne črpalke se vklopijo druga za drugo skladno s potrebo po toploti, tako da je vedno zagotovljena minimalna poraba energije za potrebno toploto. Z edinstveno funkcijo upravljanja toplotnega vira (Energy Source Control) se zmogljivost ogrevanja prilagaja trenutno razpoložljivemu toplotnemu viru (vrtine ali odpadni zrak). Vgradnja toplotne črpalke Thermia Mega se hitro izplača, saj zagotavlja velike prihranke energije pri ogrevanju in hlajenju. Na voljo je široka paleta dodatne opreme, tako da lahko toplotna črpalka Mega ogreva tudi bazene in deluje s solarnimi kolektorji ter drugimi toplotnimi viri.

Pasivno in aktivno hlajenje – celoletno udobje

Velike steklene površine v številnih sodobnih zgradbah so čudovite v hladnejšem delu leta, poleti pa pogosto povzročijo pregrevanje. Pasivno hlajenje zagotavlja popolno klimo zaprtih prostorov vse leto. Po potrebi ga je mogoče podpreti z aktivnim hlajenjem, ki uporablja kompresor toplotne črpalke. Tako pasivno kot tudi aktivno hlajenje sta bistveno gospodarnejša od klasične klimatizacije. Toplotna črpalka Mega lahko poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vaše lastnine.

Izredna učinkovitost s hkratnim ogrevanjem in hlajenjem

Hkratno ogrevanje in hlajenje omogočata še dodatno zmanjšanje stroškov obratovanja. V ta namen se med hladne in tople zalogovnike vzporedno priključi več toplotnih črpalk. Topli zalogovniki so povezani z območji za ogrevanje, hladni pa z območji za hlajenje. Toplotna črpalka Mega preprosto prenese toploto skladno s potrebami zgradbe. Konferenčno sobo v hotelu je na primer treba ohladiti, tam odvzeto toploto pa lahko znova uporabimo za proizvodnjo vroče vode za bazen ali spa.

Izredna proizvodnja tople vode s tehnologijo vročega plina

V podjetju Thermia razvili edinstveno metodo proizvodnje tople vode, ki je v postopku pridobivanja patenta. Hkrati z ogrevanjem vode za ogrevanje, ki se bo porazdelila po ogrevalnem sistemu zgradbe, se s posebnim toplotnim izmenjevalnikom za pregreti plin proizvaja tudi topla voda pri zelo visoki temperaturi. To pomeni, da v času ogrevanja zgradbe dobite veliko tople vode za zelo ugodno ceno.

Novi pametni krmilni sistem

Krmilnik koordinira in krmili sistem za ogrevanje. Toplotne črpalke Thermia delujejo popolnoma natančno in tako zagotavljajo najboljšo možno klimo vašega doma za najugodnejšo možno ceno. Naš krmilnik je zelo preprost za uporabo.

Novosti:

 • Meniji in algoritmi iz lastnega razvoja podjetja Thermia
 • Nov barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik
 • Uporabniku prijazen intuitivni meni z ikonami in grafičnimi informacijami
 • Popoln pregled nad temperaturami hladilnega tokokroga
 • Vizualizacija obratovalnega stanja kompresorja
 • Ogrevalna krivulja s 7-točkovno nastavitvijo
 • Posodobitev programske opreme Plug-and-Play po vmesniku USB
 • Pripravljeno za sisteme za upravljanje zgradb (Building Management System – BMS) z vmesnikom Modbus

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so načrtovane, preizkušene in izdelane v enem najostrejših podnebij v Evropi – na Švedskem. Vsi naši izdelki so zasnovani in izdelani z vrhunskimi evropskimi sestavnimi deli ter je zanje na voljo s strani podjetja Thermia pooblaščeno svetovanje za projektiranje sistemov. Med svoje tehnološke partnerje s ponosom štejemo svetovno vodilno specializirano podjetje Danfoss.

Toplotna črpalka Thermia Mega temelji na 40-letnih izkušnjah pri razvoju in dobavi toplotnih črpalk.

Upravljanje z zaslonom na dotik

Novi krmilnik toplotne črpalke Mega ima barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik in uporabniku prijaznimi hitro razumljivimi ikonami.

Integracija – pripravljeno za BMS

Napredni krmilni sistem te toplotne črpalke za poslovno rabo stalno nadzoruje vse funkcije, tako da imate samozavesten pregled nad situacijo. Toplotna črpalka Mega lahko komunicira tudi z drugimi krmilnimi sistemi (sistemi za upravljanje zgradb) po vmesniku Modbus. Omogoča tudi krmiljenje in nadzor s sistemom za upravljanje, ki zbira informacije o alarmih, prezračevanju in drugih sistemih v isti zgradbi.

Thermia Online

Toplotne črpalke Mega lahko opremite s sistemom Thermia Online, ki omogoča daljinsko upravljanje in nadzor s pametnim telefonom ali računalnikom. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo. Spletno upravljanje in nadzor omogočata optimalno energetsko učinkovitost tudi investitorjem z objekti v različnih krajih.

Aplikacija Thermia Online je na voljo za pametne telefone Android in iPhone.

Ime modela Mega S Mega M Mega L Mega XL
Toplotna moč (B0 / W35) 10-33 kW 11-44 kW 14-59 kW 21-88 kW
Poraba energije (B0 / W35) spremenljivka spremenljivka spremenljivka spremenljivka
COP (B0 / W35) 4,73 4,6 4,5 4,71
SCOP hladno podnebje, talno ogrevanje 35 ° C 5,72 5,69 5,29 5,3
SCOP hladno podnebje, radiatorji 55 ° C 4,33 4,4 4,2 4,32
Potrebne varovalke C32 C40 C50 C63
Napajanje 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza)
Najvišja temperatura dovoda 65 65 65 65
Notranja enota s hrupom 40-55 dB (A) 40-56 dB (A) 46-61 dB (A) 46-63 dB (A)
Notranje dimenzije Š x V x D 1652 x 796 x 692 mm 1652 x 796 x 692 mm 1664 x 900 x 850 mm 1664 x 900 x 850 mm
Teža notranje enote 300 kg 310 kg 430 kg 550 kg
Vgrajene obtočne črpalke
Upravljanje in spremljanje interneta
Hkrati nadzor nad talnim ogrevanjem in razporedom ogrevanja radiatorjev vgrajen vgrajen vgrajen vgrajen
HGW (vroča plinska voda) tehnologija
Možnost aktivnega hlajenja
Možnost pasivnega hlajenja

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Primerna za vse vrste stavb
S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse tipe objektov, od počitniških domov, do večstanovanjskih hiš.
Novogradnje
Idealen čas za načrtovanje in vgradnjo toplotne črpalke je pred ali ob začetku gradnje hiše, takrat je poseg najmanj opazen in tudi stroški izvedbe so najnižji.
Adaptacije in prenove
Če menjujete ogrevalni sistem je geotermalna toplotna črpalka idealna rešitev ne glede na to, ali je vaša hiša izolirana ali ne in tudi če se ogrevate z radiatorji.
Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.