Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Mega

 • Toplotna črpalka z zemeljskim virom za napredne načine uporabe z močjo od 33 do 1400 kW
 • Prihranite do 80 % stroškov energije
 • Inverterska tehnologija se natančno prilagaja trenutni potrebi po energiji
 • Nov krmilni sistem in nov barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik
 • Kaskadna funkcija za do 16 enot
 • Tehnologija vročega plina za učinkovito proizvodnjo tople vode
 • Ena rešitev zagotavlja ogrevanje, proizvodnjo tople vode in hlajenje
 • Ogrevanje in hlajenje hkrati
 • Spletno upravljanje – svojo toplotno črpalko lahko upravljate od koder koli
 • Pripravljeno za sisteme za upravljanje zgradb (Building Management System – BMS) z vmesnikom Modbus

Izračunajte koliko boste s toplotno črpalko prihranili.

Izračun prihranka
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Lastnosti Thermia Mega

Učinkovito delovanje v vseh letnih časih

Calibra je toplotna črpalka zemeljskega vira z invertersko tehnologijo, ki vam nudi edinstvene zmogljivosti zahvaljujoč svojim edinstvenim tehničnim rešitvam. Z impresivnim sezonskim koeficientom zmogljivosti (SCOP) 5,8 (pri 35 ° C talno ogrevanje po EN14825) vam Calibra omogoča, da zmanjšate porabo energije za do 80%.

SCOP je ukrep, ki opisuje, kako učinkovito deluje toplotna črpalka v celotnem letu, vključno s toplimi in hladnimi obdobji. Nakazuje razmerje med količino proizvedene energije in porabljeno količino. Višja kot je vrednost, boljši je sistem.

Inverterska tehnologija

Inverterska tehnologija nenehno prilagaja izhod toplotne črpalke trenutnim potrebam, pomeni, da lahko toplotna črpalka oskrbuje 100% vaših potreb po energiji. To pa pomeni, da uporabniku ni treba plačati nobenega pomožnega ogrevanja.

Zmogljivost in prilagodljivost ogrevanja

Toplotne črpalke Thermia Mega so na voljo z različnimi velikostmi in močmi: 10-33 kW, 11–44 kW, 14–59 kW in 21–88 kW. Kaskadno je mogoče povezati do šestnajst naprav za skupno moč do 1400 kW. Kaskadno povezane toplotne črpalke se vklopijo druga za drugo skladno s potrebo po toploti, tako da je vedno zagotovljena minimalna poraba energije za potrebno toploto. Z edinstveno funkcijo upravljanja toplotnega vira (Energy Source Control) se zmogljivost ogrevanja prilagaja trenutno razpoložljivemu toplotnemu viru (vrtine ali odpadni zrak). Vgradnja toplotne črpalke Thermia Mega se hitro izplača, saj zagotavlja velike prihranke energije pri ogrevanju in hlajenju. Na voljo je široka paleta dodatne opreme, tako da lahko toplotna črpalka Mega ogreva tudi bazene in deluje s solarnimi kolektorji ter drugimi toplotnimi viri.

Pasivno in aktivno hlajenje – celoletno udobje

Velike steklene površine v številnih sodobnih zgradbah so čudovite v hladnejšem delu leta, poleti pa pogosto povzročijo pregrevanje. Pasivno hlajenje zagotavlja popolno klimo zaprtih prostorov vse leto. Po potrebi ga je mogoče podpreti z aktivnim hlajenjem, ki uporablja kompresor toplotne črpalke. Tako pasivno kot tudi aktivno hlajenje sta bistveno gospodarnejša od klasične klimatizacije. Toplotna črpalka Mega lahko poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vaše lastnine.

Izredna učinkovitost s hkratnim ogrevanjem in hlajenjem

Hkratno ogrevanje in hlajenje omogočata še dodatno zmanjšanje stroškov obratovanja. V ta namen se med hladne in tople zalogovnike vzporedno priključi več toplotnih črpalk. Topli zalogovniki so povezani z območji za ogrevanje, hladni pa z območji za hlajenje. Toplotna črpalka Mega preprosto prenese toploto skladno s potrebami zgradbe. Konferenčno sobo v hotelu je na primer treba ohladiti, tam odvzeto toploto pa lahko znova uporabimo za proizvodnjo vroče vode za bazen ali spa.

Izredna proizvodnja tople vode s tehnologijo vročega plina

V podjetju Thermia razvili edinstveno metodo proizvodnje tople vode, ki je v postopku pridobivanja patenta. Hkrati z ogrevanjem vode za ogrevanje, ki se bo porazdelila po ogrevalnem sistemu zgradbe, se s posebnim toplotnim izmenjevalnikom za pregreti plin proizvaja tudi topla voda pri zelo visoki temperaturi. To pomeni, da v času ogrevanja zgradbe dobite veliko tople vode za zelo ugodno ceno.

Novi pametni krmilni sistem

Krmilnik koordinira in krmili sistem za ogrevanje. Toplotne črpalke Thermia delujejo popolnoma natančno in tako zagotavljajo najboljšo možno klimo vašega doma za najugodnejšo možno ceno. Naš krmilnik je zelo preprost za uporabo.

Novosti:

 • Meniji in algoritmi iz lastnega razvoja podjetja Thermia
 • Nov barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik
 • Uporabniku prijazen intuitivni meni z ikonami in grafičnimi informacijami
 • Popoln pregled nad temperaturami hladilnega tokokroga
 • Vizualizacija obratovalnega stanja kompresorja
 • Ogrevalna krivulja s 7-točkovno nastavitvijo
 • Posodobitev programske opreme Plug-and-Play po vmesniku USB
 • Pripravljeno za sisteme za upravljanje zgradb (Building Management System – BMS) z vmesnikom Modbus

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so načrtovane, preizkušene in izdelane v enem najostrejših podnebij v Evropi – na Švedskem. Vsi naši izdelki so zasnovani in izdelani z vrhunskimi evropskimi sestavnimi deli ter je zanje na voljo s strani podjetja Thermia pooblaščeno svetovanje za projektiranje sistemov. Med svoje tehnološke partnerje s ponosom štejemo svetovno vodilno specializirano podjetje Danfoss.

Toplotna črpalka Thermia Mega temelji na 40-letnih izkušnjah pri razvoju in dobavi toplotnih črpalk.

Upravljanje z zaslonom na dotik

Novi krmilnik toplotne črpalke Mega ima barvni prikazovalnik z zaslonom na dotik in uporabniku prijaznimi hitro razumljivimi ikonami.

Integracija – pripravljeno za BMS

Napredni krmilni sistem te toplotne črpalke za poslovno rabo stalno nadzoruje vse funkcije, tako da imate samozavesten pregled nad situacijo. Toplotna črpalka Mega lahko komunicira tudi z drugimi krmilnimi sistemi (sistemi za upravljanje zgradb) po vmesniku Modbus. Omogoča tudi krmiljenje in nadzor s sistemom za upravljanje, ki zbira informacije o alarmih, prezračevanju in drugih sistemih v isti zgradbi.

Thermia Online

Toplotne črpalke Mega lahko opremite s sistemom Thermia Online, ki omogoča daljinsko upravljanje in nadzor s pametnim telefonom ali računalnikom. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo. Spletno upravljanje in nadzor omogočata optimalno energetsko učinkovitost tudi investitorjem z objekti v različnih krajih.

Aplikacija Thermia Online je na voljo za pametne telefone Android in iPhone.

Tehnični podatki Thermia Mega

Ime modela Mega S Mega M Mega L Mega XL
Toplotna moč (B0 / W35) 10-33 kW 11-44 kW 14-59 kW 21-88 kW
Poraba energije (B0 / W35) spremenljivka spremenljivka spremenljivka spremenljivka
COP (B0 / W35) 4,73 4,6 4,5 4,71
SCOP hladno podnebje, talno ogrevanje 35 ° C 5,72 5,69 5,29 5,3
SCOP hladno podnebje, radiatorji 55 ° C 4,33 4,4 4,2 4,32
Potrebne varovalke C32 C40 C50 C63
Napajanje 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza)
Najvišja temperatura dovoda 65 65 65 65
Notranja enota s hrupom 40-55 dB (A) 40-56 dB (A) 46-61 dB (A) 46-63 dB (A)
Notranje dimenzije Š x V x D 1652 x 796 x 692 mm 1652 x 796 x 692 mm 1664 x 900 x 850 mm 1664 x 900 x 850 mm
Teža notranje enote 300 kg 310 kg 430 kg 550 kg
Vgrajene obtočne črpalke
Upravljanje in spremljanje interneta
Hkrati nadzor nad talnim ogrevanjem in razporedom ogrevanja radiatorjev vgrajen vgrajen vgrajen vgrajen
HGW (vroča plinska voda) tehnologija
Možnost aktivnega hlajenja
Možnost pasivnega hlajenja

Kako se geotermalna primerja z ostalimi sistemi in kakšni so prihranki?

Prihranki se seveda razlikujejo od primera do primera in so odvisni od različnih faktorjev, kot je vaš obstoječ sistem ogrevanja, kakovost izolacije, podnebje, v katerem živite, velikost vašega doma, število oseb v gospodinjstvu ter številnih drugih.

Medtem, ko je investicija v sistem z geotermalno toplotno črpalko višja od ostalih alternativ, je celotni strošek v 20 letih uporabe najnižji. Tako bodo z vključeno investicijo v geotermalni sistem vaši stroški v naslednjih 20 letih približno 2-krat nižji, kot če bi se ogrevali na kurilno olje ali UNP – v 20 letih boste na račun visoke učinkovitosti z geotermalno toplotno črpalko za ogrevanje povprečne enodružinske hiše prihranili med 20.000 in 30.000 EUR.

Strošek življenjskega cikla
letni stroški ogrevanja sanitarne vode

Primerjalni izračun prikazuje letni strošek energije in celotni strošek življenjskega cikla z vključeno investicijo in vzdrževanjem. Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 18.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 L olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Strošek življenjskega cikla je izračunan za obdobje 20 let ob upoštevanju trenutno veljavnih cen energentov in upoštevanju investicijske vrednosti ter letnih stroškov energenta za ogrevanje.

Ob vsem tem je na račun visoke energijske učinkovitosti stopnja odvisnosti od gibanja cen energentov na trgu pri sistemu z geotermalno toplotno črpalko najnižja - in kar je bistveno, sistem po 20 letih deluje praktično kot nov in ni niti blizu koncu svojega trajnostnega cikla.

Želite natančen izračun za vaš dom?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Nadaljujte na izračun prihrankov za vaš dom >>

Jo lahko vgradimo v vsak objekt?

Seveda. S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse od počitniških domov do večstanovanjskih hiš.

Novogradnje: idealen čas za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke je prav ob izgradnji hiše, saj lahko to storimo z najmanjšimi posegi in stroški.

Adaptacije in prenove: z vgradnjo toplotne črpalke (po možnosti v kombinaciji z izolacijo hiše) lahko prihranite do 80 % pri stroških ogrevanja!

Večstanovanjski objekti: inovativna tehnologija našim toplotnim črpalkam zagotavlja izjemne zmogljivosti. Z njimi lahko brez težav ogrevamo, hladimo in zagotavljamo toplo sanitarno vodo večstanovanjskim objektom z veliko prebivalci. Tudi, če bi se tuširali vsi skupaj, ne bi ostali brez tople vode.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Z lastno ekipo zagotavljamo kakovostno izvedbo!

Naša ekipa svetovalcev, monterjev in serviserjev vam z veseljem priskoči na pomoč! Rezervirajte si termin za obisk našega strokovnjaka na domu.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Boste tudi vi tako zadovoljni s prihranki?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Pošljite nam povpraševanje