Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Vse kar morate vedeti o geotermalnih toplotnih črpalkah!

Zakaj je geotermalna toplotna črpalka odlična izbira za ogrevanje radiatorjev?

Zakaj je geotermalna toplotna črpalka odlična izbira za ogrevanje radiatorjev?

25. 02. 2022 19:26 / 2 min branja

Stranke pogosto zanima, če je toplotna črpalka sploh primerna za ogrevanje z radiatorji, bo dobro delovala?

V primeru geotermalne toplotne črpalke je odgovor – da, z lahkoto! Za razliko od zračne toplotne črpalke, ki pri ogrevanju radiatorjev pri nizkih temperaturah, ko je zunanja temperatura pod 0° C, deluje na robu svojih zmogljivosti, je geotermalna črpalka ne glede na zunanje pogoje vedno v varnem delovnem okolju, saj je vir toplote iz zemlje vedno stabilen in relativno topel, med 0 in 10° C, kar pomeni idealne pogoje za pridobivanje energije in ogrevanje vode na temperaturo do 65° C.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?
Smo dolgoletni partner in zastopnik podjetja Thermia s Švedske, ki toplotne črpalke proizvaja že pol stoletja. V ledeni Skandinaviji so toplotne črpalke postale priljubljen način ogrevanja že pred prihodom talnega gretja in še dandanes se večina tamkajšnjih hiš učinkovito ogreva z radiatorji, ki so po površini občutno manjša grelna telesa, zato se mora voda v njih veliko bolj segreti.

Vse naše toplotne črpalke so zato sposobne dosegati visoke temperature do 65 °C, obenem pa vam zagotavljajo tudi vročo sanitarno vodo na zelo visoki temperaturi.

Geotermalna črpalka deluje tudi pri zelo nizkih temperaturah, saj uporablja energijo iz zemlje, kjer je temperatura skozi celotno leto praktično konstantna.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?
Geotermalna toplotna črpalka je najučinkovitejša. Na trgu se pogosto vgrajujejo toplotne črpalke, ki so prešibke za objekt, kateremu so namenjene in so bile izbrane le zaradi nižje cene, kar je po našem mnenju neodgovorno do strank. Bistveno je, da vas toplotna črpalka nikoli ne pusti na cedilu in zanesljivo deluje tudi takrat, ko so zime hladnejše od povprečnih. Izbira prešibke toplotne črpalke slabo vpliva tudi na njeno življenjsko dobo, saj mora taka črpalka ves čas delati na meji svoji zmogljivosti in se zato hitreje iztroši.

Geotermalna toplotna črpalka omogoča najvišje prihranke v primerjavi z ostalimi črpalkami. Naj vam zaupamo primer stranke, ki živi v 200 let stari hiši in je dvomila, da bo z geotermalno toplotno črpalko in obstoječimi radiatorji uspela ogreti hišo na primerno temperaturo. Naše toplotne črpalke so prilagojene tudi za ogrevanje z radiatorji, zato se je stranka kljub vsemu odločila za investicijo in po več prestanih zimah pravi, da se bolje ne bi mogla odločiti, saj je v hiši sedaj bolj toplo, kot je bilo pri prejšnjem načinu ogrevanja, seveda ob neprimerno nižjih stroških.

Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 33-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.