Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Vse kar morate vedeti o geotermalnih toplotnih črpalkah!

Zakaj je geotermalna toplotna črpalka najboljša izbira za ogrevanje sanitarne vode?

Zakaj je geotermalna toplotna črpalka najboljša izbira za ogrevanje sanitarne vode?

25. 02. 2022 19:28 / 1 min branja

Toplotna črpalka za sanitarno vodo je bila v preteklosti priljubljena izbira naših strank, ki pa so s časom ugotovile, da jim delna rešitev ne zadostuje. S sanitarno toplotno črpalko lahko sicer učinkovito poskrbite za pripravo tople sanitarne vode, ki pa je le majhen del celoletne potrebe po toploti v hiši. Med 70 % in 90 % toplote v hiši porabimo za ogrevanje prostorov in pametno je iskati okolju prijazno, energijsko učinkovito alternativo ogrevanju na fosilna goriva ali lesno biomaso.

Geotermalna toplotna črpalka je dolgoročno najbolj racionalna in zanesljiva ter trajna rešitev za ogrevanje prostorov in sanitarne vode.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?

Namenske toplotne črpalke za sanitarno vodo opravljajo le eno funkcijo – pripravo tople vode v bojlerju. Med drugim so občutljive na nizke temperature. Pri postavitvi toplotne črpalke za sanitarno vodo je pomemben prostor, v katerega je postavljena. Ta prostor se pri delovanju ohlaja in hladnejši kot je, nižja je energijska učinkovitost in zmogljivost ogrevanja.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?
Poleg sanitarne toplotne črpalke morate še vedno poskrbeti za ogrevanje prostorov, ki pa je na celoletni ravni bistveno večji porabnik toplote od same sanitarne vode.

Geotermalna toplotna črpalka je na videz podobna sanitarni toplotni črpalki saj je približno enako velika in celo bistveno tišja. Rešuje pa vse potrebe po toploti za ogrevanje prostorov in sanitarne vode skozi vse leto.

Energijo črpa iz zemlje, kjer je temperatura vse leto konstantna in neodvisna od zunanje temperature, zato je energijsko bistveno bolj učinkovita od drugih alternativ ali kombinacij.

ZAKAJ JE GEOTERMALNA TOPLOTNA ČRPALKA NAJBOLJŠA IZBIRA ZA VAS?
Nekatere naše geotermalne toplotne črpalke uporabljajo posebno tehnologijo vročega plina za ogrevanje sanitarne vode. Tak način priprave vroče vode je daleč najučinkovitejši in zagotavlja največje prihranke, saj se voda ogreva praktično brezplačno kot stranski proizvod pri ogrevanju objekta.

Dodatna prednost je ogromna količina tople vode, ki je skoraj ne more zmanjkati. Če imate veliko družino in porabite veliko vode, je geotermalna črpalka prava izbira za vas!

Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.