Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Diplomat Optimum G3

 • Svojo porabo energije zmanjšajte za do 80 %.
 • Optimalna tehnologija za višje sezonske učinkovitosti
 • Odlična proizvodnja tople vode (tehnologiji TWS in HGW)
 • Prilagodljivost – za novogradnje in adaptacije
 • Ena rešitev zagotavlja ogrevanje, proizvodnjo tople vode in hlajenje
 • Nizka hrupnost
 • Spletno upravljanje – svojo toplotno črpalko lahko upravljate od koder koli

Izračunajte koliko boste s toplotno črpalko prihranili.

Izračun prihranka
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013 kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Lastnosti Thermia Diplomat Optimum G3

Učinkovita zmogljivost za vse letne čase

Thermia Diplomat Optimum G3 je toplotna črpalka z zemeljskim virom, ki s svojimi edinstvenimi tehničnimi rešitvami zagotavlja vrhunsko letno učinkovitost. Toplotna črpalka Diplomat Optimum G3 ima osupljiv koeficient učinkovitosti (COP), kar 4,8 (G3 10 pri B0/W35 po EN14511), tako da zagotavlja do 80-odstotni prihranek energije.

Grelno število (COP) je merilo za učinkovitost toplotne črpalke in pove, koliko energije proizvede toplotna črpalka v primerjavi z energijo, ki jo porabi. Višja vrednost pomeni boljši sistem.

Pametni krmilni sistem

Krmilnik koordinira in krmili sistem za ogrevanje. Toplotne črpalke Thermia delujejo popolnoma natančno in tako zagotavljajo najboljšo možno klimo vašega doma za najugodnejšo možno ceno. Naš krmilnik je zelo preprost za uporabo.

Krmilnik prikaže vizualizacijo ogrevalnih krivulj, ko pa jih enkrat nastavite, vam o tem ni več treba razmišljati. Temperaturo lahko zvišate ali znižate s preprostim pritiskom na gumb.

Ogrevanje

Večina evropskih sistemov za ogrevanje temelji na vodi in radiatorjih ali talnem ogrevanju. Izhodna temperatura vode v razdeljevalnem sistemu ponavadi znaša 30–35 °C za talno ogrevanje in 45–55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia predstavljajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom, ne glede na temperaturo, ki jo zahteva sistem za ogrevanje, v novogradnjah ali adaptacijah

Poleti hladno

Toplotna črpalka zagotavlja toploto pozimi, poleti pa je mogoče ta postopek preprosto obrniti. Toplotna črpalka takrat zbere toploto iz hiše in jo odda v vrtino v zemlji, kar zagotavlja hlajenje. To je cenejše od klasične klimatizacije. Toplotna črpalka Diplomat Optimum G3 z dodatno opremo lahko tako poleti zagotavlja učinkovito hlajenje vašega doma.

Izredna proizvodnja tople vode

S tehnologijo ogrevanja vode z vročim plinom (HGW – Hot Gas Water heater) so v podjetju Thermia razvili edinstveno metodo proizvodnje tople vode, ki je v postopku pridobivanja patenta. Hkrati z ogrevanjem vode za ogrevanje hiše se s posebnim toplotnim izmenjevalnikom za pregreti plin proizvaja tudi topla voda pri zelo visoki temperaturi. To pomeni, da v času, ko se hiša ogreva, dobite veliko tople vode za zelo ugodno ceno. Toplotne črpalke Thermia s tehnologijo HGW in vgrajenim 184-litrskim grelnikom vode lahko proizvedejo 545 litrov tople vode (40 °C), tako da se lahko hkrati oprha kar devet ljudi.

Ogrevanje bazena

Toplotno črpalko G3 zlahka dopolnite z opremo za celoletno ogrevanje bazena. Tako boste lahko svoj bazen uporabljali vse leto, pri tem pa bistveno zmanjšali stroške ogrevanja.

Več tople vode, hitreje

Rezervoar za toplo vodo je opremljen z našo tehnologijo TWS (Tap Water Stratification), kar pomeni, da se vroča voda proizvaja hitreje in pri višjih temperaturah kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker je vroča voda razredčena do temperature vode iz pipe, je zaradi visoke temperature prostornina uporabne tople vode bistveno večja. Inverter in TWS tehnologija Calibra predstavljata najhitrejšega in najbolj stroškovno učinkovitega proizvajalca tople vode v svojem segmentu.

Thermia v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami glede proizvodnje tople vode:

Thermia s tehnologijo TWS
 • Polnjenje od 40 ° C do polne obremenitve grelnika vode s tehnologijo TWS: samo 21 minut.
 • Čas za popolno polnjenje rezervoarja po največji porabi: 21 min.
Thermia s tehnologijo TWS
 • Polnjenje od 40 ° C do polne obremenitve za tradicionalni grelnik vode: 50 minut.
 • Čas za polnjenje rezervoarja po največji porabi: 50 min.

Optimalna tehnologija

Tehnologija Optimum stalno nadzoruje sistem in ustrezno prilagodi zmogljivost črpalke. Krmilnik stalno nadzoruje sistem in po potrebi samodejno prilagodi hitrost obtočnih črpalk za ohranjanje predpisane razlike temperature v tokokrogih slanice in ogrevanja. Obtočne črpalke razreda A s krmiljenjem hitrosti zagotavljajo stalno prilagajanje vsakodnevnega delovanja skladno z zahtevami uporabnika in pogoji delovanja. To pomeni, da se lahko zanesete, da bo vaša toplotna črpalka vedno delovala z najvišjo možno učinkovitostjo.

Prilagodljivost

Toplotne črpalke Thermia Diplomat Optimum G3 so na voljo v treh velikostih z različnimi močmi: 6 kW, 8 kW, 10 kW, 13 kW, 17 kW, v trifazni (400 V) izvedbi. Toplotna črpalka G3 ima vgrajen 180-litrski grelnik vode, toplotna črpalka Thermia Diplomat Duo Optimum G3 pa je izvedba brez grelnika vode, ki je pripravljena za uporabo z ločenim grelnikom vode Thermia MBH prostornine 200 ali 300 litrov ali s poljubnim drugim grelnikom tople vode. Na voljo je široka paleta dodatne opreme, tako da lahko toplotna črpalka G3 zagotavlja tudi hlajenje, ogrevanje bazena in delovanje s solarnimi kolektorji ter drugimi toplotnimi viri.

Thermia Online

Aplikacija Thermia Online vam omogoča, da preverite, ali vaš ogrevalni sistem deluje pravilno, znižate temperaturo, ko ste na počitnicah ali prejmete obvestilo, če se pojavi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem monterjem ponuja obsežne diagnostične podatke in jim omogoča, da se hitro odzovejo na obvestila ali dostopajo do vira v živo o delovanju sistema. Aplikacija Thermia Online je na voljo tako za Android kot za iPhone.

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so načrtovane, preizkušene in izdelane v enem najostrejših podnebij v Evropi. Švedske zime so lahko zelo hude. Običajno je najhladnejši februar, ko lahko temperature padejo do –30 °C, na severu pa še niže, ogrevanje pa je življenjskega pomena od septembra do maja. Toplotna črpalka Thermia Diplomat Optimum G3 temelji na 40-letnih izkušnjah pri razvoju in dobavi toplotnih črpalk ter je med najbolje prodajanimi izdelki podjetja Thermia od leta 2012.

Tehnični podatki Thermia Diplomat Optimum G3

Ime modela Thermia Diplomat
Optimum G3 6kW
Thermia Diplomat
Optimum G3 8kW
Thermia Diplomat
Optimum G3 10kW
Thermia Diplomat
Optimum G3 13k
Thermia Diplomat
DUO Optimum G3 17kW
Toplotna moč (B0 / W35) 5,8 kW 7,5 kW 10,2 kW 13,0 kW 17,2 kW
Poraba energije (B0 / W35) 1,4 kW 1,7 kW 2,2 kW 2,9 kW 4,0 kW
COP (B0 / W35) 4,2 4,4 4,6 4,4 4,3
COP (B0 / W45) 3,1 3,3 3,5 3,4 3,4
SCOP hladno podnebje, talno ogrevanje 35 ° C 4,82 5 5,38 5,14 4,99
SCOP hladno podnebje, radiatorji 55 ° C 3,48 3,66 3,94 3,83 3,76
Napajanje 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza) 400 V (3 faza)
Potrebne varovalke 20A-25A 20A-25A 20A-25A 20A-25A 20A-25A
Najvišja temperatura dovoda 60 60 60 60 60
Raven zvoka v dB (A) EN12102 41 44,5 46,5 47 53
Mere (ŠxDxV) 1845 x 596 x 690 mm 1845 x 596 x 690 mm 1845 x 596 x 690 mm 1845 x 596 x 690 mm 1845 x 596 x 690 mm
Neto teža (kg) 196 211 222 223 168
Vgrajeni pomožni električni grelec 9 kW - 3 koraki 9 kW - 3 koraki 9 kW - 3 koraki 9 kW - 3 koraki 9 kW - 3 koraki
Grelec vode Integrirana 180l ali samostojna Integrirana 180l ali samostojna Integrirana 180l ali samostojna Integrirana 180l ali samostojna ločeno
Obtočna črpalka ogrevanja ΔT je krmiljena
Obtočena črpalka obtočne zanke ΔT
Upravljanje in spremljanje interneta neobvezno (veliko funkcij) neobvezno (veliko funkcij) neobvezno (veliko funkcij) neobvezno (veliko funkcij) neobvezno (veliko funkcij)
Hkrati nadzor nad talnim ogrevanjem in razporedom ogrevanja radiatorjev dodatki dodatki dodatki dodatki dodatki
TWS Dotaknite stratifikator vode
HGW (vroča plinska voda) tehnologija
Možnost aktivnega hlajenja dodatki dodatki dodatki dodatki dodatki
Možnost pasivnega hlajenja dodatki dodatki dodatki dodatki dodatki

Kako se geotermalna primerja z ostalimi sistemi in kakšni so prihranki?

Prihranki se seveda razlikujejo od primera do primera in so odvisni od različnih faktorjev, kot je vaš obstoječ sistem ogrevanja, kakovost izolacije, podnebje, v katerem živite, velikost vašega doma, število oseb v gospodinjstvu ter številnih drugih.

Medtem, ko je investicija v sistem z geotermalno toplotno črpalko višja od ostalih alternativ, je celotni strošek v 20 letih uporabe najnižji. Tako bodo z vključeno investicijo v geotermalni sistem vaši stroški v naslednjih 20 letih približno 2-krat nižji, kot če bi se ogrevali na kurilno olje ali UNP – v 20 letih boste na račun visoke učinkovitosti z geotermalno toplotno črpalko za ogrevanje povprečne enodružinske hiše prihranili med 20.000 in 30.000 EUR.

Strošek življenjskega cikla
letni stroški ogrevanja sanitarne vode

Primerjalni izračun prikazuje letni strošek energije in celotni strošek življenjskega cikla z vključeno investicijo in vzdrževanjem. Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 18.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 L olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Strošek življenjskega cikla je izračunan za obdobje 20 let ob upoštevanju trenutno veljavnih cen energentov in upoštevanju investicijske vrednosti ter letnih stroškov energenta za ogrevanje.

Ob vsem tem je na račun visoke energijske učinkovitosti stopnja odvisnosti od gibanja cen energentov na trgu pri sistemu z geotermalno toplotno črpalko najnižja - in kar je bistveno, sistem po 20 letih deluje praktično kot nov in ni niti blizu koncu svojega trajnostnega cikla.

Želite natančen izračun za vaš dom?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Nadaljujte na izračun prihrankov za vaš dom >>

Jo lahko vgradimo v vsak objekt?

Seveda. S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse od počitniških domov do večstanovanjskih hiš.

Novogradnje: idealen čas za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke je prav ob izgradnji hiše, saj lahko to storimo z najmanjšimi posegi in stroški.

Adaptacije in prenove: z vgradnjo toplotne črpalke (po možnosti v kombinaciji z izolacijo hiše) lahko prihranite do 80 % pri stroških ogrevanja!

Večstanovanjski objekti: inovativna tehnologija našim toplotnim črpalkam zagotavlja izjemne zmogljivosti. Z njimi lahko brez težav ogrevamo, hladimo in zagotavljamo toplo sanitarno vodo večstanovanjskim objektom z veliko prebivalci. Tudi, če bi se tuširali vsi skupaj, ne bi ostali brez tople vode.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Z lastno ekipo zagotavljamo kakovostno izvedbo!

Naša ekipa svetovalcev, monterjev in serviserjev vam z veseljem priskoči na pomoč! Rezervirajte si termin za obisk našega strokovnjaka na domu.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Boste tudi vi tako zadovoljni s prihranki?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Pošljite nam povpraševanje