Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia iTec XT

 • Zmanjšajte porabo energije do 80 %
 • Izjemna učinkovitost ogrevanja (SCOP 4,9)
 • Hladivo R32 je okolju prijaznejše
 • Deluje pri temperaturah do –30 °C
 • Zagotavlja veliko sanitarne tople vode
 • Funkcija hlajenja je serijska
 • Zelo nizke ravni zvoka (35 dB(A))
 • Prilagodljivost – pet notranjih paketov
 • Krmiljenje odmrzovanja glede na potrebe
 • Prek spleta – upravljanje toplotne črpalke od koder koli
 • Najboljše iz skandinavske vzdržljivosti in funkcionalnosti
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Izjemna zmogljivost skozi vse leto

Thermia iTec XT je toplotna črpalka zrak-voda, ki zagotavlja izjemno zmogljivost in funkcionalnost v vseh podnebnih območjih v Evropi – pozimi vas greje, poleti pa hladi.

Koeficient sezonske učinkovitosti (SCOP) je izjemnih 4,90 (iTec XT 14 pri A7/W35 v skladu z EN 14825). Thermia iTec XT zagotavlja izjemen prihranek energije in deluje pri temperaturah do –30 °C.

* SCOP (koeficient sezonske učinkovitosti) določa, kako učinkovito deluje toplotna črpalka skozi vse leto, vključno s toplimi in hladnimi letnimi časi. Višja kot je vrednost, boljši je sistem.

Čudovit skandinavski dizajn

iTec XT ima nov, zelo kakovosten zaslon. Novi zaslon poleg boljšega dizajna ponuja tudi boljši kontrast. Krmilnik za toplotno črpalko iTec XT ima razumljive, uporabniku prijazne ikone.

Notranja enota iTec XT ima belo sprednjo stran, zunanja enota pa je prav tako elegantna s črno mat obdelavo.

Vse notranje enote imajo skandinavski dizajn z belo sprednjo stranjo, ki se diskretno prilega vašemu domu.

Vsestranskost

Toplotna črpalka zrak-voda ima dva dela: zunanjo enoto, ki je nameščena na prostem, in notranjo enoto, ki krmili  ogrevanje, pripravo tople vode in druge funkcije.

Naprava Thermia iTec XT je na voljo v treh zmogljivostnih različicah: iTec XT10 (3–10 kW), iTec XT14 (3–14 kW) in iTec XT16 (3–16 kW) v enofazni (230 V) in trifazni (440 V) različici.

Notranja enota je na voljo v petih verzijah: Standard, Plus, Total, Total EQ in Total Compact – glede na vaše zahteve. iTec XT omogoča, da združite grelnik sanitarne vode in hranilnik. . Kombinacije so neskončne, zato lahko ogrevalni sistem prilagodimo vašim potrebam, pri tem pa ohranimo minimalne stroške energije.

Poleg tega je sistem iTec XT opremljen s številnimi razširitvami, npr. za ogrevanje bazena, delovanje v kombinaciji s sončnimi paneli ali dodatnimi viri toplote in drugimi možnostmi.

Bodimo bolj okolju prijazni

V podjetju Thermia se zavzemamo za bolj zdrav življenjski slog in zmanjšujemo svoj okoljski odtis. Zato naše toplotne črpalke z zračnim virom vse pogosteje uporabljajo okolju prijaznejše hladivo R32.

Hladivo R32 predstavlja inovacijo v vseh pogledih. Je odličen medij za prenos toplote, ki vodi do večje energetske učinkovitosti in stroškovne učinkovitosti. R32 ima tudi nizek potencial za globalno segrevanje (GWP – global warming potential), zaradi česar je prijaznejši do okolja.

Hlajenje je serijska funkcija

Thermia iTec XT lahko poleti poskrbi tudi za učinkovito hlajenje vašega doma. Postopek, ki pozimi zagotavlja toploto, se poleti preprosto obrne. Ta funkcija je serijska pri vseh modelih iTec XT.

Nizka raven hrupa

Thermia iTec XT je zelo tiha – raven hrupa na razdalji 4 metre je 42 dB(A). Zunanjo enoto lahko zaradi izjemno tihega delovanja postavite kamor koli, ne da bi vas skrbelo, da bo hrup motil sosede.

Pri toplotnih črpalkah zrak-voda hrup povzročata kompresor in ventilator. Ravni hrupa med delovanjem se pri iTec XT gibljejo od 42 dB(A) do 58 dB(A), odvisno od hitrosti kompresorja in ventilatorja (v skladu s standardom EN 12102).

Inverterska tehnologija

Toplotna črpalka zrak-voda iTec XT je opremljena z invertersko tehnologijo, ki krmili kompresor in nenehno prilagaja potrebo po toploti.

Poleg tega tehnologija Thermia Optimum spremlja sistem in ustrezno prilagaja delovanje. Nadzor hitrosti obtočne črpalke razreda A samodejno prilagaja trenutnim razmeram in vašim zahtevam.

Tako nikoli ne porabite več energije, kot je to potrebno, vaši računi za elektriko pa ostajajo nizki, ne da bi za to morali storiti karkoli.

Hitreje do več tople vode (z notranjo enoto iTec Compact, Total, Total EQ)

Grelnik tople vode je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode (TWS – Tap Water Stratification), kar pomeni, da se topla voda proizvaja hitreje in z višjo temperaturo kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker se vroča voda redči na temperaturo tople vode, je zato razpoložljiva količina tople vode bistveno višja.

Izjemno preprosto krmiljenje

Toplotne črpalke Thermia delujejo izjemno natančno, da vašemu domu zagotovijo najboljšo možno notranjo klimo ob najnižjih možnih stroških.

Ko je črpalka nastavljena, vam o njej ni treba več razmišljati. Večina funkcij je samodejnih, razen če želite spremeniti nastavitve ali sistem krmiliti ročno.

Thermia iTec XT je opremljena z najnovejšo zaslonsko tehnologijo, ki ponuja uporabniku prijazen vmesnik s privlačnimi ikonami in močnim kontrastom. Prikazuje  ogrevalno krivuljo, temperaturo pa lahko zvišate ali znižate s pritiskom gumba.

Nadzor odtajanja na zahtevo

Med zimskim delovanjem toplotna črpalka z zračnim virom črpa energijo iz hladnega zunanjega zraka in sprošča toploto v bivalni prostor. V določenih pogojih zunanjega zraka, ko črpalka deluje v načinu ogrevanja, lahko na zračno hlajenem izmenjevalniku toplote nastane zmrzal, kar zmanjša zmogljivost ogrevanja. Odtajanje toplotne črpalke z zračnim virom je bistvenega pomena za zagotovitev funkcionalnosti sistema. Vendar odtajanje vedno porabi energijo in se sme izvajati le takrat in toliko časa, kolikor je potrebno.

V običajnih sistemih tipičen cikel odtajanja temelji na funkciji časovnika. Nasprotno pa je odtajanje zunanje enote Thermia samodejno in nadzorovano glede na povpraševanje. Aktivira se le, kadar je to potrebno, in le toliko časa, kolikor je potrebno. To zmanjša porabo energije, ki je potrebna, da zunanji del sistema ostane brez ledu. Rezultat je izboljšana letna učinkovitost.

Ogrevanje

Večina evropskih sistemov za ogrevanje temelji na vodi in radiatorjih ali talnem ogrevanju. Izhodna temperatura vode v razdeljevalnem sistemu ponavadi znaša 30–35 °C za talno ogrevanje in 45–55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia predstavljajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom, ne glede na temperaturo, ki jo zahteva sistem za ogrevanje, v novogradnjah ali adaptacijah.

Thermia Online

Z aplikacijo Thermia Online lahko preverite, ali vaš sistem za ogrevanje deluje pravilno, zmanjšate temperaturo, ko ste na počitnicah, ali prejmete obvestilo, če se zgodi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem inštalaterjem zagotavlja obsežne diagnostične podatke in jim hkrati omogoča hiter odziv na obvestila ali dostop do podatkov o delovanju sistema v živo. Aplikacija Thermia Online je na voljo za pametne telefone Android in iPhone.

Thermia Online je na voljo kot dodatna oprema.

Ogrevanje bazena

Toplotno črpalko iTec XT zlahka dopolnite z opremo za celoletno ogrevanje bazena. Tako boste lahko svoj bazen uporabljali vse leto, pri tem pa bistveno zmanjšali stroške ogrevanja.

Srce skandinavske vzdržljivosti in funkcionalnosti

Toplotne črpalke Thermia so preizkušene v enem od najbolj surovih podnebnih območij v Evropi. Švedske zime so lahko ekstremne. Februar je običajno najhladnejši mesec, ko so temperature redno pod ničlo, brez ogrevanja pa ne gre od septembra do maja.

Kot pravi vikinški bojevnik je bila Thermia iTec XT preizkušena in testirana v hladnem nordijskem podnebju in ima številne funkcije, ki lahko vrsto let zagotovijo popolno raven udobja v vašem domu skozi vse leto.

Strošek življenjskega cikla

Primerjalni izračun prikazuje skupni strošek lastništva, ki ga sestavlja 20 let porabe energije, vzdrževanja in financiranja same investicije.
Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 20.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 l olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Primerna za vse vrste stavb
S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse tipe objektov, od počitniških domov, do večstanovanjskih hiš.
Novogradnje
Idealen čas za načrtovanje in vgradnjo toplotne črpalke je pred ali ob začetku gradnje hiše, takrat je poseg najmanj opazen in tudi stroški izvedbe so najnižji.
Adaptacije in prenove
Če menjujete ogrevalni sistem je geotermalna toplotna črpalka idealna rešitev ne glede na to, ali je vaša hiša izolirana ali ne in tudi če se ogrevate z radiatorji.
Želite finančni izračun za vaš dom?

Želite finančni izračun za vaš dom?

Vsaka stavba je drugačna od druge - razlikuje se po fizikalnih lastnostih, lokaciji, geološki podlagi in življenjskih navadah stanovalcev.

Na osnovi informacij o vaši stavbi in vaših energijskih potrebah dimenzioniramo rešitev po meri vašega doma in pripravimo oceno vrednosti investicije ter izračun pričakovanih prihrankov. Izpolnite obrazec in z veseljem vam bomo pipravil poročilo po meri vašega doma.

Je za vas primernejša geotermalna ali toplotna črpalka zrak/voda?

Pišite nam in z veseljem vam bomo svetovali in odgovorili na vsa vaša vprašanja.

Atlas Trading

Smo specialisti za načrtovanje in izvedbo rešitev z geotermalnimi toplotnimi črpalkami. V 35-letni zgodovini smo pridobili ključne kompetence in postali zastopniki proizvajalcev, ki so pionirji razvoja geotermalne tehnologije v Evropi.

Smo povezana in uigrana ekipa mladih in usposobljenih strokovnjakov, katere poslanstvo je nuditi rešitve, prilagojene potrebam uporabnikom in jim stati ob strani še desetletja po zaključeni vgradnji.