Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Diplomat Optimum

  • Zmanjšajte svojo energetsko porabo do 75 %
  • Optimalna tehnologija za višjo letno učinkovitost
  • Učinkovito gretje vode s TWS tehnologijo
  • Fleksibilnost - primerno za nove montaže ali obnove
  • Enotna rešitev - ogrevanje, oskrba s toplo vodo in hlajenje
  • Nizka raven hrupa
  • Upravljanje prek spleta - nadzor nad toplotno črpalko, kjerkoli ste
Izračun prihranka
A+++
Energetski razred kadar je toplotna črpalka vključena v integriran sistem:
A+++
Energetski razred kadar toplotna črpalka samostojno proizvaja toploto. Razred je izračunan skladno z Direktivo o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013.

Lastnosti Thermia Diplomat Optimum

Zmogljivost v vseh letnih časih

Thermia Diplomat Optimum je toplotna črpalka zemeljskega vira z invertersko tehnologijo, ki s svojimi tehničnimi rešitvami nudi edinstvene zmogljivosti. Z impresivnim koeficientom zmogljivosti (COP) 4,34 (Diplomat Optimum 8 pri B0 W35 po EN14511) Thermia Diplomat Optimum omogoča zmanjšano porabo energije do 75 %.

Ogrevanje

Evropski ogrevalni sistemi najpogosteje delujejo na vodni osnovi, toploto pa oddajajo prek radiatorjev ali hidravličnega talnega ogrevanja. Izhodna temperatura sistema za distribucijo vode je ponavadi 30 – 35 °C za talno ogrevanje in 45- 55 °C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia ponujajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom v sodobnih stavbah bodisi za novogradnje ali obnove in ne glede na temperaturo, zahtevano v ogrevalnem sistemu.

Poletna osvežitev

Toplotna črpalka pozimi zagotavlja toploto, poleti pa je postopek mogoče preprosto obrniti. Toplotna črpalka zbira toploto iz hiše in jo shranjuje v talno vrtino, da zagotovi hlajenje. To je stroškovno učinkovitejše od tradicionalnih klimatskih naprav. Z dodatno opremo lahko Diplomat Optimum tudi poleti poskrbi za učinkovito hlajenje vašega doma.

Več tople vode, hitreje

Rezervoar za toplo vodo je opremljen z našo tehnologijo za plastenje pitne vode TWS (Tap Water Stratification), kar pomeni, da se vroča voda proizvaja hitreje in pri višjih temperaturah kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker je vroča voda razredčena na temperaturo vode iz pipe, je zaradi visoke temperature količina uporabne tople vode bistveno večja.

Pametni nadzorni sistem

Krmilnik koordinira in nadzoruje ogrevalni sistem. Toplotne črpalke Thermia delujejo s popolno natančnostjo, da bi vašemu domu zagotovile najboljšo možno klimo z najnižjimi možnimi stroški. Naš krmilnik je zelo enostaven za uporabo.

Optimum tehnologija

Optimum Technology je tehnologija, ki nenehno nadzira vaš sistem in temu primerno prilagodi delovanje črpalke. Krmilnik stalno nadzoruje sistem in po potrebi samodejno prilagodi hitrost cirkulacijskih črpalk, da ohranja določeno temperaturo delta za tokokrog slanice in gretja. Obtočne črpalke Class-A z nadzorom hitrosti zagotavljajo, da je vsakodnevno delovanje vedno prilagojeno uporabnikovim zahtevam in pogojem. To pomeni, da ste lahko prepričani, da vaša toplotna črpalka vedno deluje na najučinkovitejši stopnji.

Prilagodljivost

Thermia Diplomat Optimum je na voljo v šestih izhodnih velikostih: 4 kW, 6 kW, 8 kW, 10 kW, 12 kW, 16 kW in tudi v trifazni (400 V) kot tudi enofazni različici (230 V, do 12 kW). Diplomat Optimum ima vgrajen 180-litrski rezervoar za toplo vodo. Thermia Diplomat Duo Optimum je različica brez rezervoarja za toplo vodo in pripravljena za delo z ločenim rezervoarjem za toplo vodo: Thermia MBH za 200 ali 300 litrov ali katerim koli drugim rezervoarjem za toplo vodo. S široko paleto dodatkov lahko Diplomat Optimum zagotavlja tudi hlajenje, ogrevanje bazena in deluje v kombinaciji s sončnimi paneli ali dodatnimi viri toplote.

Thermia Online

Aplikacija Thermia Online vam omogoča, da preverite, ali vaš ogrevalni sistem deluje pravilno, znižate temperaturo, kadar ste na počitnicah, ali prejmete obvestilo, če se pojavi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem monterjem ponuja obsežne diagnostične podatke in jim omogoča, da se hitro odzovejo na obvestila, ali dostopajo do vira v živo o delovanju sistema. Aplikacija Thermia Online je na voljo tako za Android kot za iPhone.

Ogrevanje bazena

Thermia Diplomat Optimum lahko zlahka dopolnite za ogrevanje bazena skozi vse leto. Na ta način lahko v bazenu uživate v vseh letnih časih, hkrati pa znatno znižate stroške ogrevanja.

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so zasnovane, preizkušene in izdelane v enem od klimatsko najostrejših področij v Evropi. Švedske zime so lahko ekstremne. Februar je običajno najhladnejši mesec, ko se temperature spustijo do -30 °C in na severu še nižje, ogrevanje pa je nujno od septembra do maja. Thermia Diplomat Optimum je ustvarjen na podlagi 40-letnih izkušenj z razvojem in dobavo toplotnih črpalk.

Tehnični podatki Thermia Diplomat Optimum

Ime modela Diplomat
(Duo)
Optimum 4
Diplomat
(Duo)
Optimum 6
Diplomat
(Duo)
Optimum 8
Diplomat
(Duo)
Optimum 10
Diplomat
(Duo)
Optimum 12
Diplomat
Duo
Optimum 16
Toplotna moč (B0 / W35) 4,1 kW 5,3 kW 7,5 kW 9,4 kW 11,0 kW 16,8 kW
COP (B0 / W35) 4,1 4,4 4,3 4,4 4,4 4,4
Toplotna moč (W10 / W35) 5,6 kW 7,9 kW 10,2 kW 12,7 kW 15,5 kW 22,7 kW
COP (W10 / W35) 5,1 5,2 5,2 5,2 5,1 5,1
Energijski razred sistema nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++ A+++ A++
Energijski razred sistema visokotemperaturno (55°C) A+ A+ A++ A++ A++ A++
Energijski razred nizkotemperaturno (35°C) A++ A++ A++ A++ A++ A++
Energijski razred visokotemperaturno (55°C) A+ A+ A++ A++ A++ A++
Grelnik sanitarne vode 200 litrov, nerjaveča pločevina, Duo z ločenim grelnikom 200 litrov ali več brez
Napetost 230V (1 faza) ali 400V (3 faze)
Hladivo R407C
Vsi modeli so na voljo z integriranim grelnikom sanitarne vode prostornine 200 litrov, ali v izvedbi Duo, brez integriranega grelnika sanitarne vode.
Model Diplomat Duo Optimum 16 je na voljo samo v izvedbi Duo, grelnik sanitarne vode je potrebno izbrati ločeno.

Kako se geotermalna primerja z ostalimi sistemi in kakšni so prihranki?

Prihranki se seveda razlikujejo od primera do primera in so odvisni od različnih faktorjev, kot je vaš obstoječ sistem ogrevanja, kakovost izolacije, podnebje, v katerem živite, velikost vašega doma, število oseb v gospodinjstvu ter številnih drugih.

Medtem, ko je investicija v sistem z geotermalno toplotno črpalko višja od ostalih alternativ, je celotni strošek v 20 letih uporabe najnižji. Tako bodo z vključeno investicijo v geotermalni sistem vaši stroški v naslednjih 20 letih približno 2-krat nižji, kot če bi se ogrevali na kurilno olje ali UNP – v 20 letih boste na račun visoke učinkovitosti z geotermalno toplotno črpalko za ogrevanje povprečne enodružinske hiše prihranili med 20.000 in 30.000 EUR.

Strošek življenjskega cikla
letni stroški ogrevanja sanitarne vode

Primerjalni izračun prikazuje letni strošek energije in celotni strošek življenjskega cikla z vključeno investicijo in vzdrževanjem. Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 18.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 L olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Strošek življenjskega cikla je izračunan za obdobje 20 let ob upoštevanju trenutno veljavnih cen energentov in upoštevanju investicijske vrednosti ter letnih stroškov energenta za ogrevanje.

Ob vsem tem je na račun visoke energijske učinkovitosti stopnja odvisnosti od gibanja cen energentov na trgu pri sistemu z geotermalno toplotno črpalko najnižja - in kar je bistveno, sistem po 20 letih deluje praktično kot nov in ni niti blizu koncu svojega trajnostnega cikla.

Želite natančen izračun za vaš dom?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Nadaljujte na izračun prihrankov za vaš dom >>

Jo lahko vgradimo v vsak objekt?

Seveda. S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse od počitniških domov do večstanovanjskih hiš.

Novogradnje: idealen čas za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke je prav ob izgradnji hiše, saj lahko to storimo z najmanjšimi posegi in stroški.

Adaptacije in prenove: z vgradnjo toplotne črpalke (po možnosti v kombinaciji z izolacijo hiše) lahko prihranite do 80 % pri stroških ogrevanja!

Večstanovanjski objekti: inovativna tehnologija našim toplotnim črpalkam zagotavlja izjemne zmogljivosti. Z njimi lahko brez težav ogrevamo, hladimo in zagotavljamo toplo sanitarno vodo večstanovanjskim objektom z veliko prebivalci. Tudi, če bi se tuširali vsi skupaj, ne bi ostali brez tople vode.

Lahko jo vgradimo  v vsak objekt?

Z lastno ekipo zagotavljamo kakovostno izvedbo!

Naša ekipa svetovalcev, monterjev in serviserjev vam z veseljem priskoči na pomoč! Rezervirajte si termin za obisk našega strokovnjaka na domu.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Boste tudi vi tako zadovoljni s prihranki?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Pošljite nam povpraševanje