Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Thermia Calibra

 • Zmanjšajte vašo porabo energije za do 85 %
 • Inverter tehnologija se natančno prilagaja trenutnim potrebam
 • Dve velikosti: 1,5-7 kW in 3-12 kW
 • Zasnovana za nizkoenergijske hiše in primerna tudi za adaptacije
 • Najbolj zmogljiva pri pripravi tople sanitarne vode v svojem segmentu
 • Calibra je ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu zahvaljujoč novi zasnovi
 • Ena rešitev – ogrevanje, priprava tople vode in hlajenje
 • Online – nadzirajte vašo toplotno črpalko od koder koli

Izračunajte koliko boste s toplotno črpalko prihranili.

Izračun prihranka
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka del integriranega sistema
A+++
Energetski razred A +++
kadar je toplotna črpalka edini vir toplote. Energetski razred je izračunan po Direktivi o okolju prijazni zasnovi izdelkov (Eco-design) 811/2013

Lastnosti Thermia Calibra

Učinkovito delovanje v vseh letnih časih

Calibra je toplotna črpalka zemeljskega vira z invertersko tehnologijo, ki vam nudi edinstvene zmogljivosti zahvaljujoč svojim edinstvenim tehničnim rešitvam. Z impresivnim sezonskim koeficientom zmogljivosti (SCOP) 5,8 (pri 35 ° C talno ogrevanje po EN14825) vam Calibra omogoča, da zmanjšate porabo energije za do 80%.

SCOP je ukrep, ki opisuje, kako učinkovito deluje toplotna črpalka v celotnem letu, vključno s toplimi in hladnimi obdobji. Nakazuje razmerje med količino proizvedene energije in porabljeno količino. Višja kot je vrednost, boljši je sistem.

Inverterska tehnologija

Inverterska tehnologija nenehno prilagaja izhod toplotne črpalke trenutnim potrebam, pomeni, da lahko toplotna črpalka oskrbuje 100% vaših potreb po energiji. To pa pomeni, da uporabniku ni treba plačati nobenega pomožnega ogrevanja.

Ogrevanje

Najpogostejši evropski ogrevalni sistemi so na vodni osnovi, toplota pa se oddaja preko radiatorjev ali hidravličnega talnega ogrevanja. Izhodna temperatura sistema za distribucijo vode je običajno 30-35 ° C za talno ogrevanje in 45-55 ° C za radiatorje. Toplotne črpalke Thermia ponujajo nizkoogljično alternativo tradicionalnim kotlom v sodobnih stavbah, bodisi za novogradnje ali obnove in ne glede na potrebno temperaturo v ogrevalnem sistemu.

Prilagodljivost

Calibra je na voljo v dveh izhodnih velikostih: Calibra 7 (1,5 - 7kW) in Calibra 12 (3 - 12kW), v trifazni (400V) in enofazni različici (230V).

Calibra ima vgrajen 180-litrski rezervoar za toplo vodo. Calibra Duo je različica brez rezervoarja za toplo vodo in pripravljena za delo z ločenim rezervoarjem za toplo vodo: MBH Calibra 200 ali MBH Calibra 300 ali katerim koli drugim rezervoarjem za toplo vodo. S široko paleto dodatkov lahko Calibra zagotavlja tudi hlajenje, ogrevanje bazena in deluje v kombinaciji s sončnimi termalnimi paneli ali dodatnimi viri toplote.

Več tople vode, hitreje

Rezervoar za toplo vodo je opremljen z našo tehnologijo TWS (Tap Water Stratification), kar pomeni, da se vroča voda proizvaja hitreje in pri višjih temperaturah kot pri tradicionalni tehnologiji. Ker je vroča voda razredčena do temperature vode iz pipe, je zaradi visoke temperature prostornina uporabne tople vode bistveno večja. Inverter in TWS tehnologija Calibra predstavljata najhitrejšega in najbolj stroškovno učinkovitega proizvajalca tople vode v svojem segmentu.

Thermia v primerjavi z drugimi blagovnimi znamkami glede proizvodnje tople vode:

Thermia s tehnologijo TWS
 • Polnjenje od 40 ° C do polne obremenitve grelnika vode s tehnologijo TWS: samo 21 minut.
 • Čas za popolno polnjenje rezervoarja po največji porabi: 21 min.
Thermia s tehnologijo TWS
 • Polnjenje od 40 ° C do polne obremenitve za tradicionalni grelnik vode: 50 minut.
 • Čas za polnjenje rezervoarja po največji porabi: 50 min.

Optimalna tehnologija

Optimum Technology je tehnologija, ki nenehno nadzira vaš sistem in temu primerno prilagodi delovanje črpalke. Obtočne črpalke Class-A z nadzorom hitrosti zagotavljajo, da je vsakodnevno delovanje vedno prilagojeno glede na uporabnikove zahteve in pogoje. To pomeni, da ste lahko prepričani, da vaša toplotna črpalka vedno deluje na najbolj učinkovitem nivoju.

Krmilnik zaslona na dotik

Novi regulator v toplotni črpalki inverter se ponaša z barvnim zaslonom na dotik in uporabnikom prijaznimi ikonami, ki jih je enostavno razumeti.

Nizka raven zvoka

Inovativna mehanska zasnova Calibra uvršča med najtišnejše toplotne črpalke na trgu. Operativni nivoji zvoka za Calibra 7 se razlikujejo od 28 dB (A) do 42 dB (A), odvisno od hitrosti kompresorja (po EN12102 in EN ISO 3741). Calibra 7 je ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu.

Nov inteligentni nadzorni sistem

Krmilnik koordinira in nadzoruje ogrevalni sistem. Toplotne črpalke Thermia delujejo s popolno natančnostjo, da bi vašemu domu zagotovile najboljšo možno klimo z najnižjimi možnimi stroški. Naš krmilnik je zelo enostaven za uporabo.

Sistem uporablja algoritem, ki zagotavlja najnižje možne stroške delovanja in hkrati ohranja želeno notranjo temperaturo. Nove lastnosti:

 • Pomočnik pri zagonu - navodila po korakih za zagon
 • Barvni zaslon na dotik in intuitiven meni
 • Popoln pregled temperatur in krivulj
 • Posodobitev programske opreme Plug-and-play prek USB reže
 • Vmesnik do BMS (sistem za upravljanje stavb) - za pametno hišo

Poleti hladno

Toplotna črpalka zagotavlja toploto pozimi, poleti pa je postopek mogoče preprosto obrniti. Toplotna črpalka zbira toploto iz hiše in jo odlaga v zemeljsko vrtino, da zagotovi hlajenje. To je stroškovno učinkovitejše od tradicionalnih klimatskih naprav. Kalibra z dodatno opremo lahko tudi poleti poskrbi za učinkovito hlajenje vašega doma.

Ogrevanje bazena

Kalibra se lahko zlahka dopolni za ogrevanje bazena skozi vse leto. Na ta način lahko uživate v bazenu v vseh letnih časih, hkrati pa znatno znižate stroške ogrevanja.

Thermia Online

Aplikacija Thermia Online vam omogoča, da preverite, ali vaš ogrevalni sistem deluje pravilno, znižate temperaturo, ko ste na počitnicah ali prejmete obvestilo, če se pojavi kaj nepričakovanega. Naš spletni sistem monterjem ponuja obsežne diagnostične podatke in jim omogoča, da se hitro odzovejo na obvestila ali dostopajo do vira v živo o delovanju sistema. Aplikacija Thermia Online je na voljo tako za Android kot za iPhone.

Bistvo skandinavskega dizajna in trajnosti

Toplotne črpalke Thermia so zasnovane, preizkušene in izdelane v enem izmed najbolj ostrih podnebja v Evropi. Švedske zime so lahko ekstremne. Februar je ponavadi najhladnejši mesec, saj se temperature spustijo do -30 ° C ali še nižje na severu, ogrevanje pa je nujno od septembra do maja. Calibra je zgrajena na podlagi 40-letnih izkušenj z razvojem in dobavo toplotnih črpalk.

Tehnični podatki Thermia Calibra

Ime modela Thermia Calibra 7 Thermia Calibra Duo 7 Thermia Calibra 12 Thermia Calibra Duo 12
Ogrevalna moč Min./Nom./Max. 1,5-7 kW 1,5-7 kW 3-12 kW 3-12 kW
Možnost pasivnega hlajenja da da da da
Moč pomožnega grelca 2/4/6 kW 2/4/6 kW 3/6/9 kW 3/6/9 kW
Samodejni odklopnik, ko je dovoljen dodatni grelec 16 A 16 A 25 A 25 A
Garancija 2 leti 2 leti 2 leti 2 leti
Poraba energije (EN14511, vključno z obtočnimi črpalkami) 0,5 ~ 1,6 kW 0,5 ~ 1,6 kW 0,7 ~ 2,7 kW 0,7 ~ 2,7 kW
Slovenski meni da da da da
Prostornina grelnika vode 180 l noben 180 l noben
Električna zaščita 16 A 16 A 25 A 25 A
SCOP (sezonski faktor toplote, hladno podnebje) 5,77 5,77 5,8 5,8
Napajanje 400V 400V 400V 400V
Ogrevanje energijskega razreda (hladno podnebje) A +++ A +++ A +++ A +++
Notranja enota s hrupom 29-43 dB (A) 31-45 dB (A) 39-46 dB (A) 30-48 dB (A)
Upravljanje in spremljanje interneta Vgrajena (številne funkcije) Vgrajena (številne funkcije) Vgrajena (številne funkcije) Vgrajena (številne funkcije)
Notranje dimenzije Š x V x D 1863x598x703mm 1450x598x703mm 1863x598x703mm 1450x598x703mm
Teža notranje enote 156 kg (prazno) 104 kg 162 kg (prazno) 127 kg

Kako se geotermalna primerja z ostalimi sistemi in kakšni so prihranki?

Prihranki se seveda razlikujejo od primera do primera in so odvisni od različnih faktorjev, kot je vaš obstoječ sistem ogrevanja, kakovost izolacije, podnebje, v katerem živite, velikost vašega doma, število oseb v gospodinjstvu ter številnih drugih.

Medtem, ko je investicija v sistem z geotermalno toplotno črpalko višja od ostalih alternativ, je celotni strošek v 20 letih uporabe najnižji. Tako bodo z vključeno investicijo v geotermalni sistem vaši stroški v naslednjih 20 letih približno 2-krat nižji, kot če bi se ogrevali na kurilno olje ali UNP – v 20 letih boste na račun visoke učinkovitosti z geotermalno toplotno črpalko za ogrevanje povprečne enodružinske hiše prihranili med 20.000 in 30.000 EUR.

Strošek življenjskega cikla
letni stroški ogrevanja sanitarne vode

Primerjalni izračun prikazuje letni strošek energije in celotni strošek življenjskega cikla z vključeno investicijo in vzdrževanjem. Primerjava velja za povprečno stanovanjsko hišo z letno potrebo po toploti 18.000 kWh, kar je na primer ekvivalentno 2.200 L olja, 2.000 m3 zemeljskega plina.

Strošek življenjskega cikla je izračunan za obdobje 20 let ob upoštevanju trenutno veljavnih cen energentov in upoštevanju investicijske vrednosti ter letnih stroškov energenta za ogrevanje.

Ob vsem tem je na račun visoke energijske učinkovitosti stopnja odvisnosti od gibanja cen energentov na trgu pri sistemu z geotermalno toplotno črpalko najnižja - in kar je bistveno, sistem po 20 letih deluje praktično kot nov in ni niti blizu koncu svojega trajnostnega cikla.

Želite natančen izračun za vaš dom?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Nadaljujte na izračun prihrankov za vaš dom >>

Jo lahko vgradimo v vsak objekt?

Seveda. S toplotnimi črpalkami smo opremili že vse od počitniških domov do večstanovanjskih hiš, hotelov in industrijskih stavb.

Novogradnje: idealen čas za vgradnjo geotermalne toplotne črpalke je prav ob izgradnji hiše, saj lahko to storimo z najmanjšimi posegi in stroški.

Adaptacije in prenove: z vgradnjo toplotne črpalke (po možnosti v kombinaciji z izolacijo hiše) lahko prihranite do 80 % pri stroških ogrevanja!

Večstanovanjski objekti: inovativna tehnologija našim toplotnim črpalkam zagotavlja izjemne zmogljivosti. Z njimi lahko brez težav ogrevamo, hladimo in zagotavljamo toplo sanitarno vodo večstanovanjskim objektom z veliko prebivalci. Tudi, če bi se tuširali vsi skupaj, ne bi ostali brez tople vode.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Z lastno ekipo zagotavljamo kakovostno izvedbo!

Naša ekipa svetovalcev, monterjev in serviserjev vam z veseljem priskoči na pomoč! Rezervirajte si termin za obisk našega strokovnjaka na domu.

Lahko jo vgradimo v vsak objekt?

Boste tudi vi tako zadovoljni s prihranki?

Ker je vsak dom zgodba zase in je "čez palec" težko oceniti prihranke, smo za vas pripravili preprost kalkulator, ki vam bo na podlagi podatkov o velikosti vašega doma, številu oseb v gospodinjstvu in obstoječem ogrevalnem sistemu podal natančno oceno prihrankov, ki si jih lahko obetate po vgradnji!

Pošljite nam povpraševanje