Toplotne črpalke Thermia - Udobje skozi vse leto!

Vse kar morate vedeti o geotermalnih toplotnih črpalkah!

 Blog / Baza znanja
Toplotna črpalka voda-voda pridobiva energijo iz podtalnice in z njo ogreva oz. hladi vaš dom. Gre za energetsko učinkovit način ogrevanja, ki pa ima določene zahteve. Prvi pogoj je, da je vaša hiša na lokaciji, na kateri je podtalna voda ustrezne kakovosti z zadostnim pretokom. Pred izvedbo je potr...
Preberite več
Investicija v geotermalno toplotno črpalko je investicija za vse življenje, zato jo je potrebno pravilno obravnavati.Investicijo delimo na tri dele - na samo toplotno črpalko, instalacijo v stavbi ter na izvedbo zbiralnika energije pod zemljo - bodisi vrtine z geosondo, horizontalnega zemeljskega ko...
Preberite več
Toplotna črpalka za sanitarno vodo je bila v preteklosti priljubljena izbira naših strank, ki pa so s časom ugotovile, da jim delna rešitev ne zadostuje. S sanitarno toplotno črpalko lahko sicer učinkovito poskrbite za pripravo tople sanitarne vode, ki pa je le majhen del celoletne potrebe po toplot...
Preberite več
Stranke pogosto zanima, če je toplotna črpalka sploh primerna za ogrevanje z radiatorji, bo dobro delovala?V primeru geotermalne toplotne črpalke je odgovor – da, z lahkoto! Za razliko od zračne toplotne črpalke, ki pri ogrevanju radiatorjev pri nizkih temperaturah, ko je zunanja temperatura pod 0°...
Preberite več
Toplotna črpalka je najpogostejša izbira za ogrevanje bazena, vendar obstaja občutno boljša izbira od namenske toplotne črpalke za bazen. Na dolgi rok je veliko bolj smiselno in učinkovito, da ogrevanje bazena povežete z ogrevanjem in hlajenjem hiše ter gretjem sanitarne vode z enotno rešitvijo, geo...
Preberite več
Verjetno ste že sami ugotovili, da je toplotna črpalka najboljša izbira za vaš dom. A kateri tip črpalke izbrati?Najbolj pogoste so toplotne črpalke zrak-voda, ki delujejo po principu ohlajanja že tako hladnega zunanjega zraka. Izvajalec na vašem vrtu ali dvorišču postavi zunanjo enoto, ki črpa topl...
Preberite več
Prisluhnite zgodbam naših strank in si oglejte izvedene projekte
Ponosni smo na več sto uspešno zaključenih projektov!

Z inovativnimi geotermalnimi črpalkami Thermia smo opremili že številne samostojne hiše, večstanovanjske objekte in poslovne stavbe.

Na tisoče uporabnikov že uživa v najvišjem udobju bivanja skozi vse leto z velikimi prihranki pri stroških za energijo.

Zgodbe naših strank
Zakaj so stranke izbrale toplotne črpalke Thermia?
Ogrevalna tehnologija je v zadnjih desetletjih izrazito napredovala in številne stranke so se že odločile za nadgradnjo, ki prinaša občutno več udobja in višje prihranke. Preberite o tem, zakaj so izbrale ravno Thermio.
Preberite vse zgodbe
Imeli smo stranko, ki živi v 200 let stari hiši in je dvomila, da bo z geotermalno toplotno črpalko in obstoječimi radiatorji uspela dovolj ogreti hišo. Ker so naše geotermalno toplotno črpalko prilagojene tudi za ogrevanje z radiatorji, nam je stranka zaupala in sedaj po več prestanih zimah pravi, da se bolje ne bi mogla odločiti, saj je v hiši sedaj bolj toplo, kot je bilo pri prejšnjem načinu ogrevanja.

Vprašajte strokovnjaka!

Izbira pravega ogrevalnega sistema za vaš dom je kompleksna odločitev. Izkoristite možnost brezplačnega obiska našega svetovalca, ki vam bo z veseljem pojasnil potek investicije in odgovoril na vsa vaša vprašanja.

Vprašajte strokovnjaka!
Ali pa preberite odgovore na najbolj pogosta vprašanja
Je vaša toplotna črpalka primerna za radiatorje?
Glede na to, da je proizvajalec naših geotermalnih črpalk švedsko podjetje, kjer ima večina hiš radiatorje, so vse naše naprave sposobne dosegati visoke temperature do 65 °C, obenem pa zagotavljajo tudi vročo vodo na zelo visoki temperaturi.
Zračna toplotna črpalka je cenejša od geotermalne in dobavitelj trdi, da je razlika v učinkovitosti samo 10-15 %.
Zračne toplotne črpalke so se skozi pretekla leta v razvoju približale takratnim geotermalnim toplotnim črpalkam, vendar je Thermia, ki je št. 1 v svetu na področju geotermalnega ogrevanja, z lastnim razvojem in uvedbo novih tehnologij to razliko zopet povečala na približno 40 %!
Kako hitro odreagirate v primeru okvare?
Naše naprave delajo praktično brez okvar, če pa bi vseeno prišlo do kakšne težave, imamo servisni center, ki se ob vašem klicu poveže z napravo preko spleta in napako diagnosticira. Večino težav rešimo na daljavo, imamo pa tudi lastno servisno službo, ki je zelo odzivna po vsej Sloveniji; pri vas smo lahko že v enem dnevu, če je nuja in tudi rezervne dele imamo za vsak primer vedno na zalogi.
Zakaj bi za geotermalno toplotno črpalko plačal več, kot za zračno?
Investicija v geotermalno toplotno črpalko je podobna investiciji v zračno, saj toplotni črpalki staneta približno enako. Velja poudariti, da je življenjska doba geotermalne približno dva-krat daljša kot pri zračni. Drugi del investicije pa je v toplotni vir, kjer pri geotermalni toplotni črpalki izdelamo vrtino, ki bo služila 50, 100 ali več let in bo vedno zagotavljala stabilne delovne pogoje toplotni črpalki. Pri zračni toplotni črpalki se zanašamo na zunanje vremenske pogoje in ravno ko rabimo največ energije za ogrevanje hiše, so pogoji za delovanje zračne toplotne črpalke najslabši. Zato takšne naprave porabijo več energije in se hitreje izrabijo.
Konkurenca mi je ponudila manj močno in cenejšo toplotno črpalko, vi pa močnejšo in dražjo.
Na trgu pogosto opazimo, da se vgrajujejo toplotne črpalke, ki so premalo močne in so se vgradile le zaradi nižje cene. Mi se tako neodgovorno ne obnašamo do strank. Bistvo je, da mora toplotna črpalka delovati zanesljivo tudi takrat, ko so zime hladnejše od povprečnih in dočakati dolgo življenjsko dobo. Preobremenjena naprava bi zatajila pri zelo nizkih zunanjih temperaturah in predčasno izdihnila.
Toplotne črpalke Thermia

» pionirji toplotnih črpalk od 1973

» švedska tehnologija

» ustvarjene za dolge skandinavske zime, primerne za vsako okolje

» najnaprednejša tehnologija na trgu

Več o thermia

Smo družinsko podjetje, ki se z vgradnjo toplotnih črpalk in drugih ogrevalnih in hladilnih sistemov ukvarja že preko 25 let.


Naša velika prednost je prilagodljivost željam in zahtevam naših odjemalcev, naš cilj pa ni le nuditi dober izdelek, temveč celovito rešitev na visoki kakovostni ravni.


Yasin Jodeh

direktor in lastnik podjetja Atlas Trading

Kako visoke prihranke si lahko obetate?